Γεύσεις Ποτά

Φυσαλίδες, πολλές φυσαλίδες…Ποιες όμως πωλούν περισσότερο;

Ομολογουμένως, η σαμπάνια εξακολουθεί να είναι το πιο διάσημο αφρώδες, αν όμως μιλήσουμε με νούμερα και όγκους, νικητής -πλέον- είναι το Prosecco !

Ας τα δούμε λεπτομερώς:

Prosecco
Κάθε χρόνο πωλούνται γύρω στις 500 εκατομμύρια φιάλες Prosecco. Το 70-80% από αυτές κατευθύνεται στις εξαγωγές, με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι μακράν οι μεγαλύτερες αγορές τους. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει, ξαφνιάζοντάς μας είναι η αλήθεια, η Γαλλία. Οι εξαγωγές Prosecco για το 2021 αναμένονται να έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Champagne
Η σαμπάνια πουλά 300-325 εκατομμύρια φιάλες τον χρόνο. (Το 2020 με μόλις 244 εκατομμύρια φιάλες ήταν σαφώς μια εξαίρεση, λόγω covid). Η μεγαλύτερη αγορά της είναι προφανώς η Γαλλία, ενώ οι εξαγωγές φτάνουν το 50% με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α. να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.

sampania-giortes

Cava
Σημαντική θέση στην παγκόσμια αγορά των αφρωδών κατέχει και η ισπανική Cava με περίπου 250 εκατομμύρια φιάλες Η Cava εξάγει το 70% της παραγωγής της. Η Γερμανία είναι η πρώτη αγορά, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τις Η.Π.Α. και την Ιαπωνία.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Φτιάξε αυτό το τσάι και κοιμήσου στο πι και φι

Taste and Hospitality

Λαχταριστό κέικ με χαρουπάλευρο

Taste and Hospitality

Η χειμωνιάτικη σούπα γεμάτη πρωτεΐνες, σίδηρο και ασβέστιο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!