Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

McDonald’s: Κατέγραψαν τις υψηλότερες πωλήσεις τους από το 1993

Οι πωλήσεις στα αμερικανικά καταστήματα McDonald‘s σημείωσαν άλμα 13,8%. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από τότε που τα McDonald‘s άρχισαν αναφέρουν συγκρίσιμες πωλήσεις το 1993. Το τέταρτο τρίμηνο, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ σημείωσαν άλμα 7,5%. Αυτό συνέβη εν μέρει χάρη στις αυξήσεις των τιμών των προϊόντων, καθώς αυξάνεται ο πληθωρισμός, τις ισχυρές ψηφιακές πωλήσεις και τις προσθήκες στο μενού, όπως το σάντουιτς με τραγανό κοτόπουλο και το περιορισμένης διάρκειας McRib. Μάλιστα, πέρυσι, τα McDonald’s έφτιαξαν McRib NFTs για να γιορτάσουν την 40ή επέτειο του προϊόντος.

Σε σχέση με την αύξηση των τιμών, τον Οκτώβριο, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι οι τιμές του μενού θα ήταν περίπου 6% υψηλότερες σε σύγκριση με το 2020. Η αύξηση των τιμών φαίνεται πως έχει γίνει αρκετά καλά δεκτή από τους πελάτες.

Η αύξηση των τιμών βοήθησε τα McDonald’s να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό των μισθών, καθώς και τις αυξήσεις στο κόστος των τροφίμων και του χαρτιού. Εξάλλου, η εταιρεία αναμένει ότι τα εν λόγω κόστη τροφίμων και χαρτιού θα αυξηθούν περαιτέρω το 2022.

Παρόλα αυτά, η έκθεση της εταιρείας για έσοδα 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπολείπεται των προσδοκιών των αναλυτών για το τρίμηνο. Τα κέρδη ανά μετοχή δεν ικανοποίησαν επίσης τις προσδοκίες της Wall Street, με τη μετοχή των McDonald’s να υποχωρεί κατά περίπου 2%.

Βέβαια, τα McDonald’s παραμένουν το πιο επιτυχημένο franchise brand στο κόσμο. Κατέχουν περισσότερα από 38.000 καταστήματα σε πάνω από 120 χώρες, ενώ έχουν χτίσει ένα ισχυρό διακριτό brand, με πανομοιότυπη διακόσμηση σε όλες τις τοποθεσίες και συγκεκριμένα εμπειρία για τον πελάτη. Ταυτόχρονα, τα McDonald’s έχουν αποδείξει ότι έχουν τη διάθεση να ανανεώνουν, να δοκιμάζουν και να εμπλουτίζουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, φροντίζοντας απλώς και σε οτιδήποτε νέο να εφαρμόζουν τη βασική αρχή της συνέπειας.

Τα McDonald’s ανέφεραν επίσης ότι τα αποτελέσματά τους επωφελήθηκαν από λιγότερα κλεισίματα εστιατορίων και μειωμένους κυβερνητικούς περιορισμούς που σχετίζονται με το Covid σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, διεθνώς, οι πωλήσεις εξακολουθούσαν να επηρεάζονται σημαντικά λόγω της πανδημίας.

Στην Κίνα, οι πωλήσεις στα καταστήματα που ήταν ανοιχτά τουλάχιστον 13 μήνες μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο λόγω της επανεμφάνισης του ιού. Στην Αυστραλία, οι πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες για το τρίμηνο λόγω των κυβερνητικών περιορισμών που σχετίζονται με το Covid. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στις διεθνείς αγορές με λιγότερα κλεισίματα εστιατορίων που σχετίζονται με την πανδημία, όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Γερμανία.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η ΕΠΙΚΗ ιστορία του πολέμου ανάμεσα σε Coca Cola και Pepsi

Taste and Hospitality

Γαλλία: Κυκλοφόρησε το πρώτο γαλλικό κρασί με εκχύλισμα κάνναβης

Taste and Hospitality

Terre de Zeus Malagouzia 2020 Navitas Winery

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!