Νέα Νεα της Αγορας

Στους top προορισμούς για μόνιμη διαμονή η Κύπρος

Στα κορυφαία επενδυτικά προγράμματα, τα οποία συνδέονται με τα ακίνητα και παρέχουν δικαίωμα μόνιμης διαμονής στους κατόχους τους, συγκαταλέγεται το κυπριακό σχέδιο, με την Κύπρο να θεωρείται ιδανικός προορισμός για μόνιμη διαμονή υπηκόων τρίτων χωρών.

Σύμφωνα με τον δείκτη Best Investment Migration Real Estate της Henley & Partners, η Κύπρος συγκαταλέγεται στην όγδοη θέση ανάμεσα στα 16 κορυφαία προγράμματα που δίνουν το δικαίωμα διαμονής ενισχύοντας την παγκόσμια κινητικότητα και διευρύνοντας τα δικαιώματα πρόσβασης σε άλλους προορισμούς.

Η Κύπρος παρουσιάζεται ως ένας αναπτυσσόμενος διεθνής κόμβος με εξαιρετικές υποδομές, αποσπώντας τις υψηλότερες βαθμολογίες όσον αφορά το ύψος της επένδυσης και το κόστος ιδιοκτησίας.

henleyrealestate

Συγκεκριμένα, η Κύπρος βαθμολογείται με 72.1 στον συγκεκριμένο δείκτη της Henley & Partners, αποσπώντας δεκάρι στην αποδοχή συναλλαγών με κρυπτονομίσματα, 9.7 ως προς το ύψος της απαιτούμενης επένδυσης (μίνιμουμ €300.000), 9.4 στις αξίες των ακινήτων, 8 στις προϋποθέσεις για διαμονή και την ποιότητα ζωής και 6 όσον αφορά την εμπορευσιμότητα των ακινήτων.

Η ζήτηση για δεύτερες κατοικίες και η αύξηση του ενδιαφέροντος για παραθαλάσσια διαμερίσματα και οικιστικές αναπτύξεις ώθησαν τη βιομηχανία ακινήτων, διασφαλίζοντας ότι οι ξένοι επενδυτές, που μπορούν να επενδύσουν σε κατοικίες ή εμπορικές μονάδες, βρίσκουν αξία και διαθέτουν μια σειρά επιλογών.

Όπως επισημαίνεται, το βασικό στοιχείο μιας υγιούς κυπριακής αγοράς ακινήτων ήταν ανέκαθεν τα οικιστικά ακίνητα και, συγκεκριμένα, στον τομέα των πολυτελών ακινήτων, οι δεύτερες κατοικίες (εξοχικά).

Έμφαση στις παραθαλάσσιες κατοικίες

Οι επιλογές ακινήτων στην Κύπρο που προσφέρουν στους αγοραστές την υψηλότερη σχέση ποιότητας/τιμής περιλαμβάνουν κυρίως παραθαλάσσια ακίνητα και ολοκληρωμένες οικιστικές κοινότητες.

Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση για παραθαλάσσιες κατοικίες είναι η Αγία Νάπα, η Λεμεσός και η Πάφος, ενώ οι περιοχές με ολοκληρωμένες αναπτύξεις είναι συνήθως οι περιοχές που διαθέτουν καζίνο, γήπεδο γκολφ. Οι εν λόγω περιοχές διαθέτουν ακίνητα που απευθύνονται σε όλους τους τύπους ιδιοκτητών, συμπεριλαμβανομένων ντόπιων, νέων κατοίκων, ιδιοκτητών δεύτερης κατοικίας και παραθεριστών.

Η τιμή ανά τ.μ. για ακίνητα αυτού του είδους κυμαίνεται μεταξύ €10.000 και €22.000 ευρώ, ανάλογα με την τοποθεσία και τις προδιαγραφές του κτηρίου. Οι περισσότεροι ξένοι αγοραστές αγοράζουν ακίνητα στις παράλιες περιοχές, αντί στη Λευκωσία.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Horwath HTL: Τι διαμορφώνει το μέλλον του Τουρισμού;

Taste and Hospitality

Μετά απο 15 μήνες λικνιζόμαστε υπό την σκιά μέτρων – Ας αρχίσουν οι χοροί!

Taste and Hospitality

Επιστολή προς Ν.Αναστασιάδη για χαλάρωση των περιορισμών στην έλευση τουριστών

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!