Νέα Νεα της Αγορας

Ήταν «πλεονέκτημα» οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί που ανάτρεψαν τα τουριστικά δεδομένα της Κύπρου;

Το να βάζουμε τα χέρια μας και να βγάζουμε τα μάτια μας είναι διαχρονικά ένα από τα παραδοσιακά γνωρίσματα του λαού μας. Μην το αναλύσουμε περισσότερο και ας πάμε σε ένα γνώριμο άνθρωπο και στο Δήμαρχο Στέλιο Βαλιάνο Βαλιάνο που πριν από την Ουκρανική κρίση με κύρια «όπλα», τον πολιτισμό και την ιστορία, ο δήμος Αριστοτέλη, που βρίσκεται στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, σχεδίασε τα επόμενα βήματα για την τουριστική προβολή του τόπου το 2022 με προϋπολογισμό 85.000 ευρώ.

Βασικοί άξονες του σχεδίου είναι οι οινικοί και γαστρονομικοί μύθοι γύρω από τη φυσική κληρονομιά του Άθωνα, η ενίσχυση των αριστοτελικών brands, η εκπόνηση ειδικών τουριστικών προγραμμάτων για την ισότιμη ένταξη του ορεινού όγκου στα διεθνή τουριστικά δρώμενα, η προσέγγιση νέων τουριστικών αγορών, όπως Εσθονία, Πορτογαλία, Σκανδιναβία, Μάλτα, Ινδίες, Σκωτία, Ιρλανδία και Ισραήλ, καθώς επίσης «ανοίγματα» σε χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την ενίσχυση του οδικού τουρισμού.

Ότι θυμάται χαίρεται…

Από την άλλη έχουν τον κ.Ερσίν Τατάρ να δηλώνει ότι: «Κανείς δεν αγγίζει τον «εναέριο μας χώρο», τονίζοντας ότι η «ε/κ διοίκηση» – όπως αποκάλεσε την ΚΔ – δεν είναι αρμόδια ούτε υπεύθυνη για να αποφασίζει το κλείσιμο του εναέριο χώρου και για το ψευδοκράτος. Μάταιη η προσπάθεια, κατέληξε, να προσπαθεί η ε/κ πλευρά, που βλέπει ως μόνο ιδιοκτήτη του νησιού τον εαυτό της, να παίρνει τέτοιες αποφάσεις, να προσπαθεί να ξεγελάσει την διεθνή κοινότητα και να «απλώνει χέρι στα κυριαρχικά δικαιώματα της ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.

Πότε θα έρθουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα — Start Media Corfu TV |  Ράδιο Κέρκυρα 100.1

 Ο Σάββας κάνει υπολογισμούς

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικά μέσα, ο Υφυπουργός Σάββας Περδίος, ανέφερε ότι «φέτος το καλοκαίρι αναμένονταν 100 – 120 πτήσεις την εβδομάδα από τη Ρωσία». Η προσπάθεια, όπως είπε, επικεντρώνεται ΤΩΡΑ σε άλλες αγορές όπως το Ισραήλ, τη Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία και Ουγγαρία, από τις οποίες αναμένονται 20 έως 40 πτήσεις την εβδομάδα από την κάθε αγορά την καλοκαιρινή περίοδο. Να σημειωθεί ότι «κατά την περσινή χρονιά ο αριθμός των αφίξεων από τις ρωσόφωνες χώρες (Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία) έφθασε στις 600 χιλ., δηλαδή στο 40% των αφίξεων, ενώ φέτος αναμενόταν να ανέλθει στις 800 χιλ.». Συνεπώς, εκτίμησε ότι οι απώλειες ενδεχομένως να κυμαίνονται από 100 χιλ. έως 800 χιλ. αφίξεις τουριστών, αναλόγως της διάρκειας του πολέμου, των κυρώσεων και της απαγόρευσης των πτήσεων.

Κλείνουν λόγο Ρώσων 30% των ξενοδοχείων

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρος Τάκκας δήλωσε πώς: «Η χρεοκοπία για κάποιες επιχειρήσεις, μπορεί να μην είναι μακριά. Περίπου το 30% των ξενοδοχείων στην περιοχή κινδυνεύει να μην ανοίξει, επειδή η ρωσική είναι η αποκλειστική τους αγορά. Δεν είναι κάτι που μπορείς να αντικαταστήσεις με μια μονοκονδυλιά. Δεν μιλούμε πλέον για μείωση αυτή της αγοράς, μιλούμε για εξάλειψή της και αυτό που μας ανησυχεί είναι εάν αυτό θα είναι για ένα χρόνο ή θα πάρει χρόνια».

Ο Πρέσβης μίλησε…

Σε μια άλλη εξέλιξη αναφορικά για το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Κύπρου για τη Ρωσία όπως και για τον τουρισμό της μίλησε ο ρώσος πρέσβης, Στάνισλαβ Οσάτσι. «Νομίζω ότι πυροβολούν τα πόδια τους οι Ευρωπαίοι. Από που θα έχουν το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, το σιτάρι; Πως θα έχει η Κύπρος Ρώσους τουρίστες; Δεν θα έρθουν. Στην Τουρκία θα πάνε. Το θέλετε; Θα ξοδέψουν τα χρήματά τους εκεί. Καλοκαίρι έρχεται. Εσείς κλείσατε τον εναέριο χώρο της Κύπρου. Πυροβολήσατε τα πόδια σας. Και εμείς δεν θέλουμε να γίνει αυτό».

Πόσα ξόδεψαν οι Ρώσοι τουρίστες στο εξωτερικό, το 2020

Μετάφραση;…

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, σε δηλώσεις του (ΡΙΚ) εξήγησε πως αν η Τουρκία αποφασίσει να αφήσει ανοικτό τον εναέριο της χώρο, υπάρχει το ενδεχόμενο να διοχετεύει Ρώσους επισκέπτες στην Κύπρο, μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. Σημείωσε ωστόσο ότι η Κύπρος διατηρεί το δικαίωμα αναθεώρησης της θέσης της, αναλόγως της στάσης της Τουρκίας.

Tα νούμερα

Aξίζει να αναφερθεί πως από το σύνολο των 2,6 εκατ. τουριστών που έφτασαν το 2019 στην Κύπρο 1,3 εκατ. προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ 782 χιλιάδες από τη Ρωσία. Παράλληλα, οι τουρίστες από το Ισραήλ τα τελευταία έτη παρουσιάζουν όλο και μεγαλύτερη αύξηση, με τον συνολικό τους αριθμό το 2019 να φτάνει τις 293 χιλιάδες.

Προτιμούν τα πεντάστερα οι Ρώσοι τουρίστες

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Θα ξεπεράσει το δισεκατομμύριο η επένδυση στην Μαρίνα Λάρνακας

Taste and Hospitality

Steakhouse Gordon Ramsay: Διάβασε λάθος τον κατάλογο και πλήρωσε 500 ευρώ για δυο άτομα

Taste and Hospitality

Κατέβασαν οικογένεια από πτήση της Lufthansa γιατί ο δίχρονος γιος δεν ήθελε να φορέσει μάσκα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!