Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Αύξηση 163% στα ταξίδια των Ρώσων σε Ευρώπη και ΗΠΑ από την έναρξη του πολέμου

Τα ταξίδια από τη Ρωσία προς ευρωπαϊκές χώρες καθώς και προς τις ΗΠΑ παρουσιάζουν αύξηση 163% κατά τις τελευταίες 12 εβδομάδες, μετά δηλαδή την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάζει το I News.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τα ταξίδια από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ στη Ρωσία μέσω της Σερβίας παρουσίασαν αύξηση 474% έναντι του προηγούμενου τριμήνου, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο στατιστικών στοιχείων της ForwardKeys, Olivier Ponti. Ο κ. Ponti πρόσθεσε ότι και τα ταξίδια από τη Ρωσία προς Ευρώπη και προς ΗΠΑ παρουσιάζουν αύξηση 163%.

Σύμφωνα με την έκθεση του I News οι Ρώσοι υψηλών εισοδημάτων εκμεταλλεύονται τα «κενά» στις ευρωπαϊκές κυρώσεις, ταξιδεύοντας μέσω της Σερβίας σε προορισμούς όπως η Ιταλία, η Κύπρος και οι ΗΠΑ, ενώ οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στη Ρωσία μέσω Σερβίας προέρχονται από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αυστρία.

Μεγάλος αριθμός των ευρωπαϊκών αερομεταφορέων καταγράφουν μεγάλη μείωση της επιβατικής κίνησης από το κλείσιμο του εναέριου χώρου για τη Ρωσία, όμως δεν ισχύει το ίδιο και με τη Σερβία.

Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Σερβία, η οποία αρνήθηκε να ακολουθήσει το κάλεσμα της ΕΕ και των ΗΠΑ να εφαρμόσει κυρώσεις, δεν απαγόρευσε τις πτήσεις από τη Ρωσία και ο εθνικός αερομεταφορέας της, Air Serbia, διπλασίασε τις πτήσεις μεταξύ Μόσχας και Βελιγραδίου, προσφέροντας συνολικά 15 εβδομαδιαίες πτήσεις.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Σερβίας, οι τιμές για τα δρομολόγια Μόσχα-Βελιγράδι έχουν αυξηθεί σημαντικά, όμως τα εισιτήρια πωλούνται με γρήγορους ρυθμούς.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κύπρος: Δεύτερη στην ΕΕ στη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού

Taste and Hospitality

Χιλιάδες έλεγχοι και χθες – Μόνο δύο πόλεις χωρίς καταγγελία

Taste and Hospitality

Έκκληση ΠΑΣΥΞΕ Πάφου για άνοιγμα ξενοδοχείων για τους Κύπριους

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!