Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Η διαφήμιση του Lurpak κατατάχθηκε μεταξύ των πιο αποτελεσματικών τον Μάρτιο

Ο Lurpak αποκάλυψε το προϊόν του Lighter block butter στους πελάτες τον Μάρτιο , με μια συνοδευτική καμπάνια για την υποστήριξη της ανάπτυξής της. Οι διαφημίσεις στην καμπάνια λένε στο κοινό ότι μερικές φορές, «τα πιο απλά πράγματα μπορεί να είναι τα καλύτερα».

Το ίδιο σκεπτικό μπορεί συχνά να εφαρμοστεί στην επιδίωξη της αποτελεσματικότητας της διαφήμισης. Στην πραγματικότητα, μια απλή διαφήμιση 10 δευτερολέπτων για το Lurpak Lighter έχει χαρακτηριστεί ως η πιο δημιουργικά αποτελεσματική διαφήμιση YouTube του Μαρτίου από τη μελέτη The Works του Kantar, σημειώνοντας στο κορυφαίο 20% όλων των διαφημίσεων ψηφιακών βίντεο στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο για την επωνυμία.

Η διαφήμιση ανοίγει με ένα συσκευασμένο βουτύρο Lurpak Lighter σε ένα τραπέζι, πριν μεταβεί σε ένα καυτό τηγάνι με το βούτυρο που τσιγαρίζει. Προστίθενται φρέσκος σολομός και σπαράγγια, με το μάγειρα να ρίχνει βούτυρο πάνω από το φαγητό. Η διαφήμιση τελειώνει σε μια λήψη του προϊόντος Lurpak Lighter ξανά, αλλά αυτή τη φορά με λίγο από το βούτυρο να λείπει αισθητά.

Μιλώντας στο Marketing Week, ο Stuart Ibberson, διευθυντής της κατηγορίας βουτύρου στη μητρική εταιρεία Arla Foods, ορίζει τη συνολική στρατηγική μάρκετινγκ της Lurpak ως «about more than just butter». Η μάρκα στοχεύει να είναι «πρωταθλητής για το καλό φαγητό» και να δημιουργεί «εμπειρίες» για τους καλοφαγάδες.

Ωστόσο, η κατηγορία βουτύρου παρουσιάζει πτώση τα τελευταία χρόνια λόγω «λιγότερων περιπτώσεων χρήσης», λέει, με πολλούς ανθρώπους να στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις χωρίς γαλακτοκομικά. Οι πελάτες της κατηγορίας αντιμετωπίζουν επίσης «φραγμούς» λόγω ανησυχιών σχετικά με την περιεκτικότητα σε λιπαρά. Εξ ου και η κυκλοφορία του Lurpak Lighter, μιας καινοτομίας στην αγορά.

«Το λανσάρισμα είναι ένα βασικό μέρος της στρατηγικής μας για να επαναφέρουμε την ανάπτυξη στην κατηγορία του βουτύρου, προσελκύοντας εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να τρώνε πιο ελαφριά, διατηρώντας παράλληλα τα τρέχοντα πάθη τους για φαγητό», εξηγεί ο Ibberson.

Η «συναρπαστική» συνταγή του Sainsbury στέφθηκε η πιο αποτελεσματική διαφήμιση του Φεβρουαρίου

«Η διαφήμιση έχει σχεδιαστεί για να μεταδίδει τα ελαφρύτερα διαπιστευτήρια του προϊόντος, ενώ τονίζει την απλότητά του στο ότι έχει μόνο τρία φυσικά συστατικά. Όλα αυτά διατηρώντας την υπέροχη γεύση για την οποία είναι τόσο διάσημο το Lurpak.»

Πέρα από τα παραδοσιακά κανάλια πολυμέσων, το YouTube διαδραματίζει «ρόλο κλειδί» στην αύξηση της ευαισθητοποίησης, ιδιαίτερα μεταξύ του βασικού κοινού του Lurpak που είναι λάτρεις του φαγητού, προσθέτει.

«Η ψηφιακή στρατηγική, συμπεριλαμβανομένου του YouTube, γίνεται όλο και πιο σημαντικό μέρος της στρατηγικής, ειδικά για την προσέλκυση νεότερων καταναλωτών στην επωνυμία».

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Kantar, Lynne Deason, ένα βασικό πλεονέκτημα αυτής της συγκεκριμένης διαφήμισης είναι η ικανότητά της να «ενισχύει» την εξέχουσα θέση της επωνυμίας Lurpak και τη σχέση της με το «νόστιμο» φαγητό.

Αυτό υποστηρίζεται από τη δύναμη του branding της διαφήμισης, καθώς η ταινία μικρού μήκους δίνει στον Lurpak Lighter έναν πρωταγωνιστικό ρόλο από το πρώτο δευτερόλεπτο.

«Σε ένα πλαίσιο με δυνατότητα παράβλεψης, είναι σημαντικό να παρουσιάσετε τη μάρκα μέσα στα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα», εξηγεί ο Deason.

«Η προσέλκυση του κοινού από την αρχή είναι απαραίτητη. Το σφιχτό καδράρισμα και οι κοντινές ορεκτικές λήψεις φαγητού δημιουργούν ισχυρό οπτικό αντίκτυπο, σε συνδυασμό με τον τσουχτερό ήχο καθώς το βούτυρο λιώνει αμέσως και βγάζει φυσαλίδες στο ζεστό τηγάνι. Προσθέστε τη φωνή πάνω από αυτό και θα έχετε μια αισθητηριακή εμπειρία που κερδίζει την προσοχή και διεγείρει την πείνα», εξηγεί ο Deason.

Ο Deason λέει: “Αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι πραγματικά η προσοχή σε λεπτομέρειες και οι αποχρώσεις είναι πραγματικά σημαντικές για να διασφαλιστεί ότι μια διαφήμιση θα λειτουργεί βέλτιστα σε αυτό το πλαίσιο.”

 «Ως εκ τούτου, η διαφήμιση λειτουργεί ως μια γιορτή του τι φέρνει το Lurpak στο φαγητό και θα υποστήριζε κυρίως την εξέχουσα θέση της μάρκας. Αποδίδει σε μέτρια επίπεδα όσον αφορά την οικοδόμηση αγάπης προς το εμπορικό σήμα», προσθέτει ο Deason.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η ιστορία μίσους των αδελφών Kelloggs

Taste and Hospitality

Ιστορια του αυθεντικού Baileys Irish Cream

Taste and Hospitality

Συμμετοχή Μαρίνας Αγίας Νάπας στο Cityscape Global στο Ντουμπάι

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!