Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Oktoberfest: Επιστρέφει χωρίς κανέναν περιορισμό

Το Oktoberfest επιστρέφει φέτος στο Μόναχο μετά από μια διετή παύση πανδημίας. Το Μόναχο ανακοίνωσε ότι ο εξαιρετικά δημοφιλής εορτασμός της μπύρας, του φαγητού και των φανταχτερών φορεμάτων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου 2022, την εθνική εορτή της Γερμανίας , αφού το ετήσιο φεστιβάλ έκλεισε για δύο χρόνια λόγω της πανδημίας.

Ανακοινώνοντας την είδηση, ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ είπε ότι το φεστιβάλ θα επιστρέψει “χωρίς όρους και περιορισμούς” – που σημαίνει ότι δεν θα απαιτούνται μάσκες προσώπου ή κάρτες εμβολίων για την είσοδο και καμία κοινωνική απόσταση εντός των σκηνών.

Το Oktoberfest επιστρέφει για το 2022 χωρίς κανέναν περιορισμό – Το φεστιβάλ, το οποίο έχει ξεπεράσει τα επτά εκατομμύρια επισκέπτες τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησε το 1880 για τον γάμο της πριγκίπισσας Therese von Sachsen-Hildburghausen. Δύο χρόνια αργότερα έφτασαν οι σκηνές μπύρας και τώρα είναι το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο της Γερμανίας.

Είναι συνήθως ένα αξιόπιστο γεγονός στο ημερολόγιο και έχει ακυρωθεί μόνο λίγες φορές. Το πρώτο κλείσιμο προκλήθηκε από τους Ναπολεόντειους πολέμους, τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη του φεστιβάλ. Έκλεισε ξανά το 1854 λόγω επιδημίας χολέρας, το 1886 λόγω του Αυστροπρωσικού Πολέμου, το 1870 λόγω του Γαλλο-Πρωσικού πολέμου και ξανά το 1873 λόγω άλλης κρίσης χολέρας. Μία από τις τελευταίες μεγάλες ακυρώσεις σημειώθηκε τόσο κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου όσο και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν το Oktoberfest ακυρώθηκε για αρκετά συνεχόμενα χρόνια.

Το Oktoberfest επιστρέφει για το 2022 χωρίς κανέναν περιορισμό – Υπήρχαν ανησυχίες ότι ένας εορτασμός δυόμιση εβδομάδων μπορεί να φαίνεται ακατάλληλος, δεδομένης της απειλής του ιού και της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία , αλλά τελικά συμφωνήθηκε ότι «εναπόκειται στον καθένα να αποφασίσει μόνος του ούτως ή άλλως αν και πόσο θέλουν να γιορτάσουν», είπε ο Ράιτερ σε συνέντευξη Τύπου .

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μείωση τουριστικών αφίξεων από Ρωσία το α’ εξάμηνο 2021

Taste and Hospitality

Και όμως, η διατροφή μας επηρεάζει τη βιωσιμότητα του πλανήτη

Taste and Hospitality

Τουρκικές μπίζνες για το χαλούμι: Παράνομες εισαγωγές προβάτων στα κατεχόμενα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!