Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Μεγάλο ξενοδοχειακό deal 675 εκατ. € μεταξύ Choice και Radisson

Προχωρώντας σε μια συμφωνία συνεργασίας ύψους περίπου 675 εκατομμυρίων δολαρίων, η Choice Hotels International απέκτησε την επιχείρηση franchise της Radisson Hotel Group Americas, τις δραστηριότητες και την πνευματική ιδιοκτησία και τη μοναδική ευκαιρία να διευρύνει την παρουσία της στα ξενοδοχεία ανώτερης και της μεσαίας κατηγορίας, ιδίως στη δυτική ακτή και τις μεσοδυτικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συμφωνία προσθέτει 624 ξενοδοχεία και περισσότερα από 68.000 δωμάτια στο χαρτοφυλάκιο της Choice, συμπεριλαμβανομένων τριών ιδιόκτητων περιουσιακών στοιχείων και των επιχειρήσεων franchise στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Η Radisson Hotel Group, Brussels, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα και να ελέγχει τα εμπορικά σήματα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, καθώς και την Ασία και τον Ειρηνικό, δήλωσε ότι παραμένει προσηλωμένη στο σχέδιό της να διπλασιάσει το χαρτοφυλάκιό της έως το 2025. Οι δύο εταιρείες της Radisson χωρίστηκαν πέρυσι.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Patrick Scholes, της Truist Securities, έγραψε ότι αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να βάλει τον όμιλο στο “παιχνίδι” εκτός Αμερικής, ως πιθανό υποψήφιο στόχο εξαγοράς.

Η Choice προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της 10 ξενοδοχεία Radisson Blu, 130 ξενοδοχεία Radisson, εννέα Radisson Individuals, ένα ξενοδοχείο Park Plaza, τέσσερα ξενοδοχεία Radisson RED, 453 ξενοδοχεία Country Inn & Suites by Radisson και 17 Park Inn by Radisson, καθώς και τα εμπορικά σήματα Radisson Inn & Suites και Radisson Collection.

Ο Patrick Pacious, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Choice Hotels, δήλωσε: “Η Choice έχει καθιερωμένο ιστορικό έξυπνων εξαγορών σε νέα τμήματα, όπου η παγκοσμίου κλάσης λειτουργία του franchising μας μπορεί να δώσει ώθηση στη μελλοντική ανάπτυξη. Αυτή η συναλλαγή συγκεντρώνει δύο εξαιρετικά συμπληρωματικές επιχειρήσεις, ενισχύοντας τις προσφορές μας στους πελάτες μας στα βασικά τμήματα φιλοξενίας της ανώτερης, μεσαίας κατηγορίας, ενώ παράλληλα επεκτείνει την εμβέλειά μας στα τμήματα της υψηλότερης κατηγορίας και της ανώτερης κατηγορίας ξενοδοχείων πλήρους εξυπηρέτησης και σε γεωγραφικές αγορές με υψηλότερα έσοδα. Είμαστε βέβαιοι ότι οι επισκέπτες και οι franchisees θα επωφεληθούν σημαντικά από τον συνδυασμό αυτών των δύο εξαιρετικών συνδυασμών brand”.

Η συμφωνία αυξάνει την πρόσβαση της Choice σε δωμάτια υψηλής και ανώτερης μεσαίας κατηγορίας κατά 64% και 17% αντίστοιχα, σύμφωνα με την Truist. Η Radisson διαθέτει περίπου 8.000 δωμάτια.

Σύμφωνα με τον κ. Scholes, η Choice θα λάβει 65 έως 80 εκατομμύρια δολάρια από ετήσια εταιρικά έσοδα το 2022. Υποθέτοντας ένα περιθώριο κέρδους 70%, το ετήσιο λειτουργικό κέρδος θα είναι ίσο με 45,5 έως 56 εκατ. δολάρια. Επίσης, λαμβάνει 100 εκατ. δολάρια από ακίνητα από τα τρία ξενοδοχεία που ανήκουν στην ιδιοκτησία της. Η Truist δήλωσε επίσης ότι η Choice θα επιτύχει 75 εκατ. δολάρια και πλέον από την αναμενόμενη παρούσα αξία των φορολογικών πλεονεκτημάτων.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με πιθανές μετατροπές της μάρκας Radisson, η Choice δήλωσε: “Η συναλλαγή αυτή ενώνει εξαιρετικά συμπληρωματικά περιουσιακά στοιχεία και η Choice έχει ιστορικό στην απόκτηση εμπορικών σημάτων για την ανάπτυξή τους προς όφελος των ιδιοκτητών ξενοδοχείων και των μετόχων μας. Δεν αναμένουμε αλλαγές στα εμπορικά σήματα της Radisson Americas στο εγγύς μέλλον. Θα παρέχουμε έγκαιρες ενημερώσεις, εάν υπάρξουν, στο μέλλον μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας”.

Η Choice υποστήριξε, επίσης, ότι δεν αναμένει να κλείσει γραφεία ή δραστηριότητες στο εγγύς μέλλον, με τα κεντρικά γραφεία της να παραμένουν στο Μέριλαντ.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, και, σύμφωνα με την Choice, θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά και με δανεισμό από ανακυκλούμενο δάνειο.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δείτε τι γίνεται στον οργανισμό μας όταν τρώμε πίτσα

Taste and Hospitality

Πόσα άτομα επιτρέπονται τη φετινή Τσικνοπέμπτη στις συναθροίσες σε οικίες

Taste and Hospitality

Σερβιτόρος “έλουσε” πελάτη με καφέ, με φόντο τον Βαρβιτσιώτη στο BBC

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!