Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Salamis Tours: Το κέρδος από την πώληση του «Salamis Filoxenia»

Βελτίωση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω αύξησης του κύκλου εργασιών, παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2022 της Salamis Tours (Holdings) Public Ltd, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι συναλλαγματικές διαφορές και το κέρδος από πώληση στοιχείων ενεργητικού. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στο ΧΑΚ, στα αποτελέσματα της τρέχουσας περιόδου περιλαμβάνεται κέρδος από πώληση στοιχείων ενεργητικού ύψους €1,600,000, αναφορικά με την πώληση του κρουαζιερόπλοιου «Salamis Filoxenia», σε σχέση με κέρδος €177,098 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.  

Εξάλλου, την έγκρισή για καταβολή τελικού μερίσματος ύψους 8 σεντ ανά μετοχή έδωσε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

Το μέρισμα θα καταβληθεί στους δικαιούχους μετόχους που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του ΧΑΚ στις 13 Ιουλίου 2022 (ημερομηνία αρχείου). Η μετοχή της εταιρείας θα τυγχάνει διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος από τις 12 Ιουλίου 2022. Το μέρισμα θα καταβληθεί στους δικαιούχους την 1η Αυγούστου 2022.

Μεταξύ άλλων, κατά την Γενική Συνέλευση, εγκρίθηκε η Ενοποιημένη Έκθεση Διαχείρισης και των Ελεγμένων Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων του συγκροτήματος, και επανεξέλεξε του εξερχόμενους Διοικητικούς Συμβούλους, Έλενα Β. Χατζηθεοδοσίου και Αλκιβιάδη Γρηγοριάδη.  

Παράλληλα, εξετάστηκε η πολιτική αποδοχών του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση του 2021 και εγκρίθηκε η αμοιβή των Διοικητικών Συμβούλων ως ακολούθως:

Πρόεδρος: €10,500

Μέλη ΔΣ: €5,000

Η επιπλέον αμοιβή των Μη Εκτελεστικών Διοικητικών Συμβούλων ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου καθορίζεται σε €4,000

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Coca-Cola HBC: Μεγάλη πτώση του όγκου πωλήσεων στην Ελλάδα

Taste and Hospitality

Ιταλία: Προβλήματα στις πτήσεις αύριο – Aπεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Taste and Hospitality

TheTravel.com: Το ομορφότερο εστιατόριο στον κόσμο είναι ελληνικό

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!