Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Ην. Βασίλειο: Τριπλάσιες ακυρώσεις τελευταίας στιγμής στις πτήσεις έναντι του 2019

Τριπλασιάστηκαν οι ακυρώσεις τελευταίας στιγμής των πτήσεων τον Ιούνιο του 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η πλατφόρμα Cirium.

Το σύνολο των ακυρώσεων τελευταίας στιγμής από 28 αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου τον Ιούνιο αυξήθηκε σε 3.833 έναντι μόλις 1.332 τον Ιούνιο του 2019. Ως ακυρώσεις τελευταίας στιγμής θεωρούνται όσες ανακοινώνονται εντός 72 ωρών από την αναχώρηση.

Η αύξηση των ακυρώσεων παρατηρείται παρά τη μείωση κατά 23% που καταγράφεται στον αριθμό πτήσεων σε ετήσια βάση, με το 2,5% εκ των 153.164 αναχωρήσεων από τα αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου να ακυρώνονται τον Ιούνιο του 2022 έναντι μόλις 0,67% εκ των 198.379 ακυρώσεων το 2019.

Το αεροδρόμιο του Σαουθάμπτον παρουσίασε το μεγαλύτερο αριθμό ακυρώσεων τελευταίας στιγμής, με ποσοστό 6,4%, και ακολούθησαν το αεροδρόμιο London City με 6,2% και Μπρίστολ με 4,8%.

Παρότι το Γκάτουικ και το Χίθροου είχαν τον υψηλότερο αριθμό ακυρώσεων, οι ακυρώσεις αντιπροσωπεύουν μόλις το 3,9% και 2,2% των προγραμματισμένων πτήσεων, λόγω υψηλότερου όγκου επιβατικής κίνησης.

Αντίθετα, τις λιγότερες ακυρώσεις είχαν τα αεροδρόμια  Bournemouth και Guernsey με μηδενικές ακυρώσεις τελευταίας στιγμής τον Ιούνιο.

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις, υπήρξε αύξηση 71% έναντι του Ιουνίου του 2019. Οι αναχωρήσεις από το Γκάτουικ είχαν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις με μέσο όρο τα 34 λεπτά και ακολούθησε το Μπρίστολ με 30 λεπτά, το Εδιμβούργο με 26 λεπτά, το Χίθροου με 25 λεπτά και η Γλασκόβη με 21 λεπτά.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Απαγόρευση κυκλοφορίας Ελλάδα: Έτσι θα παίρνουν άδεια για να βγαίνουν εκτός σπιτιού

Taste and Hospitality

Γερμανία: Σάλος με την Φέζερ που ποζάρει με ποτήρι σαμπάνιας στην Ουκρανία (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Κρατική ενίσχυση 120 εκατ. ευρώ στην Aegean

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!