Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Ethiopian Airlines: Πιλότοι…αποκοιμήθηκαν λίγο πριν την προσγείωση στην Αντίς Αμπέμπα

Ένα απίστευτο, όσο και ανησυχητικό για τους ελέγχους που γίνονται πριν τις πτήσεις, σημειώθηκε πριν μερικές μέρες στη διάρκεια πτήσης της Ethiopian Airlines, η οποία κατευθυνόταν από το Χαρτούμ προς την Αντίς Αμπέμπα. Σύμφωνα με την The Aviation Herald, οι πιλότοι του αεροσκάφους… αποκοιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Συγκεκριμένα, στις 15 Αυγούστου, το Boeing 737-800 της Ethiopian Airlines βρισκόταν στα 37.000 πόδια, όταν έπρεπε να ξεκινήσει την κάθοδο προς το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησε να επικοινωνήσει αρκετές φορές με το πλήρωμα, χωρίς επιτυχία. Όταν ο αυτόματος πιλότος αποσυνδέθηκε, ο συναγερμός χτύπησε και ξύπνησε – ευτυχώς – τους πιλότους οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα και τελικά προσγείωσαν το αεροπλάνο περίπου 25 λεπτά αργότερα.

Σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται ότι το σύστημα διαχείρισης πτήσης είχε ρυθμιστεί για προσέγγιση στο αεροδρόμιο χωρίς κάθοδο.

Το αεροσκάφος παρέμεινε στο έδαφος για περίπου 2,5 ώρες πριν αναχωρήσει για την επόμενη πτήση του.

«Βαθιά ανησυχητικό περιστατικό στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αφρικής. Boeing 737 της Ethiopian Airlines, που εκτελούσε την πτήση #ΕΤ343, πετούσε ακόμη στα 37.000 πόδια, όταν έφθασε στον προορισμό του, την Αντίς Αμπέμπα. Γιατί δεν ξεκίνησε τη διαδικασία καθόδου για προσγείωση; Και οι δύο πιλότοι κοιμόντουσαν», έγραψε στο Τwitter ο Ελληνοκύπριος αναλυτής θεμάτων αεροπλοΐας, Άλεξ Μαχαίρας, στον οποίο είχε αφιερώσει ρεπορτάζ πριν από χρόνια η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Εδώ μπήκαν μπουλντόζες στην Αμμόχωστο…θα «κλάψουμε» για ένα video clip, Nihayet;

Κύπρος: Λίγες οι κλίνες ψυχιατρικής υγείας (Έρευνα)

Taste and Hospitality

Βραδινό διάγγελμα για οικονομική στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!