Νέα Νεα της Αγορας

Προβλήματα στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κύπρου – Ελλάδας

Δέκτης παραπόνων έχει γίνει το υφυπουργείο Ναυτιλίας σε σχέση με την ακτοπλοϊκή γραμμή Κύπρου – Ελλάδας. Μάλιστα, το γεγονός αυτό ώθησε τον υφυπουργό να μεταβεί στο λιμάνι Λεμεσού το Σάββατο 13 Αυγούστου, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι κάποια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους επιβάτες και αυτό είναι προς τιμήν του. «Σημείωσα τα θετικά σχόλια, όμως έδωσα έμφαση στα προβλήματα που διαπιστώθηκαν, για τα οποία θα καταβληθεί προσπάθεια να επιλυθούν και οι διαδικασίες να απλουστευθούν», υποσχέθηκε ο Βασίλης Δημητριάδης σε δήλωσή του την ίδια ημέρα. 

Από την πλευρά μας, μεταφέρουμε τα παράπονα που κράτησα από επιστολή που μου έστειλε αναγνώστης του “Φ”, ο οποίος πρόσφατα επέλεξε να ταξιδέψει με την οικογένεια του προς και από την Ελλάδα με τη συγκεκριμένη γραμμή, την οποία, όπως μας τόνισε, «περίμενα για χρόνια, αφού σου επιτρέπει να ταξιδεύεις σε όλη την Ευρώπη με το δικό σου αυτοκίνητο, μια σύνδεση για ατέλειωτα δρομολόγια και φανταστικούς προορισμούς. Δυστυχώς, όπως συνήθως, στη μικρή μας “ευρωπαϊκή” Κύπρο τίποτα δεν δουλεύει σωστά». Κατ’ αρχάς, για να επιβιβαστεί στο πλοίο είχε να αντιμετωπίσει μία ταλαιπωρία σχεδόν δύο ωρών, που περιλάμβανε αναμονή κάτω από τον καυτό ήλιο και στη σκόνη, μέχρις ότου παρουσιάσει τα σχετικά έγγραφα και να ελεγχθεί το αυτοκίνητο. Στην επιστροφή πάλι η ίδια ταλαιπωρία, μία ατέλειωτη γραμμή έξω από το πλοίο, που προκαλούσε τις έντονες διαμαρτυρίες των επιβατών. Από την άλλη, στον Πειραιά, φτάνοντας και φεύγοντας, είδαν μία αντίθετη εικόνα: «Γνωρίσαμε τον επαγγελματισμό σε όλο του το μεγαλείο, εξήλθαμε από το πλοίο οικογενειακώς με το αυτοκίνητο, εκεί ο υπεύθυνος ασφαλείας μάς καλωσόρισε και έκανε γρήγορα έλεγχο στο αυτοκίνητο, μας πήρε – δεν μας πήρε δεκαπέντε λεπτά αναμονής. Στην επιστροφή η ίδια γρήγορη διαδικασία».

Ένα άλλο θέμα που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στον συγκεκριμένο επιβάτη, αλλά και σε άλλους που ταξίδευαν με αυτοκίνητο, είναι το «τέλος» των 20 ευρώ που τους ζητήθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων, για τη διαδικασία να τους ετοιμάσει ο πράκτορας τα απαραίτητα έγγραφα εισόδου και εξόδου του αυτοκινήτου στο πλοίο. Όπως μας ανέφερε στην επιστολή του, για το συγκεκριμένο ποσό δεν έτυχαν ενημέρωσης, όταν πλήρωσαν τα εισιτήρια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στην επιβίβαση να αντιδράσουν έντονα, ο ίδιος και άλλοι ταξιδιώτες. Το ίδιο ποσό (πάλι με τη συνοδεία διαμαρτυριών) κλήθηκαν να πληρώσουν και στην επιστροφή στη Λεμεσό.

Τέλος, αντιμετώπισε αρχικά πρόβλημα με την εξασφάλιση καμπίνας. Αν και μέσω της ιστοσελίδας του ταξιδιωτικού γραφείου δεν κατάφερε να βρει διαθέσιμη, με αποτέλεσμα να κλείσει για τον ίδιο, τη σύζυγο και το παιδί του καθίσματα αεροπορικού τύπου, ενώ ταξίδευε διαπίστωσε ότι υπήρχε διαθεσιμότητα και απλά χρειαζόταν να πληρώσει στην υποδοχή την οικονομική διαφορά, για να έχει ένα πιο άνετο ταξίδι.

Πέρα από τα πιο πάνω θέματα, ο συγκεκριμένος ταξιδιώτης έχει καταγράψει θετικά την καθαριότητα στο πλοίο και το πολύ ευγενικό προσωπικό. Οι τιμές τόσο στο εστιατόριο όσο και στην καφετέρια δεν είναι παράλογες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Δημητριάδης θα επιδείξει ζήλο, ώστε να επιλυθούν ζητήματα όπως τα προαναφερθέντα, παρά τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης σε λίγους μήνες. Οι αγώνες που έγιναν, σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο, ώστε να δημιουργηθεί επιτέλους η ακτοπλοϊκή σύνδεση, οι υποσχέσεις που δόθηκαν εξαρχής προς τους πολίτες και ο ενθουσιασμός που καλλιεργήθηκε, μάλιστα με τη συμμετοχή στο παρθενικό ταξίδι του ιδίου, άλλων υπουργών και πολιτικών προσώπων, δεν συνάδουν με την πιο πάνω εικόνα προβλημάτων.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τέλος τα ταχυδρομικά αντικείμενα με Quickpost προς Ουκρανία και Ρωσία

Taste and Hospitality

Αναλυτικά τι ανοίγει και πότε: Δόθηκε ημερομηνία για καζίνα και ξενοδοχεία

Taste and Hospitality

Περβόλια: Kαταστροφή στο E-Hotel Eθελοντής – «Ψιθύρισα, Χριστέ μου» (BINTEO)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!