Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Υπερηχητικό αεροπλάνο θα κάνει το ταξίδι Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε τρεισήμισι ώρες (BINTEO)

Η Boom Supersonic, το οποίο αριθμεί πλέον παραγγελίες για 130 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των options, αξίας περίπου 26 δισ. δολαρίων, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Boom Supersonic, Blake Scholl.

Η American Airlines έχει επίσης τη δυνατότητα να αγοράσει επιπλέον τζετς, καθένα εκ των οποίων μπορεί να μεταφέρει από 65 έως 80 επιβάτες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι το τετρακινητήριο αεροσκάφος Overture μπορεί να πετάξει από το Μαϊάμι στο Λονδίνο σε λιγότερο από πέντε ώρες, μειώνοντας το χρόνο πτήσης των σχεδόν εννέα ωρών μεταξύ των δύο προορισμών περίπου κατά το ήμισυ.

Το Overture, που έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί πλήρως με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμά ή μείγμα, θα βγει από το εργοστάσιο της Boom στο Greensboro της Βόρειας Καρολίνας το 2025, ενώ θα ακολουθήσουν δοκιμαστικές πτήσεις το 2026.

Ο εκπρόσωπος της American Airlines, Ματ Μίλερ, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθούν οι τιμές των εισιτηρίων, δεδομένου ότι το αεροσκάφος δεν αναμένεται να ξεκινήσει πτήσεις πριν το 2029.

Το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών για τα υπερηχητικά αεροσκάφη φαίνεται να αναζωπυρώνεται μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες αφότου το Concorde, που χρησιμοποιούσαν η Air France και η British Airways, αποσύρθηκε ως απόρροια ενός θανατηφόρου δυστυχήματος αλλά και του υψηλού κόστους καυσίμων και συντήρησης των αεροσκαφών.

Πέρυσι, η United Airlines Holdings συμφώνησε να αγοράσει 15 αεροσκάφη Boom Overture, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν ορισμένες απαιτήσεις ασφάλειας, λειτουργίας και βιωσιμότητας. Παρόμοιο όρο περιλαμβάνει επίσης και η συμφωνία της American Airlines.

Διαβάστε ενδεικτικούς χρόνους πτήσεων που υπολογίζει η εταιρεία με τα νέα αυτά αεροπλάνα

Νέα Υόρκη προς Λονδίνο:

Τρέχουσα διάρκεια ταξιδιού: Περίπου 7 ώρες

Χρόνος ταξιδιού με υπερηχητικό: 3 ώρες 30 λεπτά

Λος Άντζελες προς Σίδνεϊ:

Τρέχουσα διάρκεια ταξιδιού: Περίπου 15 ώρες

Χρόνος ταξιδιού με υπερηχητικό: 8 ώρες

Τόκιο προς Σιάτλ:

Τρέχουσα διάρκεια ταξιδιού: Περίπου 9 ώρες

Χρόνος ταξιδιού με υπερηχητικό: 4 ώρες 30 λεπτά

Πως ισχυρίζονται ότι γίνονται πιο οικολογικές οι πτήσεις με τα υπερηχητικά αεροπλάνα

«Χωρίς μετακαυστήρες και κινητήρες χωρίς βουητό, οι απογειώσεις της Overture θα συνδυάζονται με τους υπάρχοντες στόλους μεγάλων αποστάσεων, με αποτέλεσμα μια εμπειρία χωρίς πολύ θόρυβο τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις περιοχές των αεροδρομίων», ανέφερε η Boom στον ιστότοπό της, αναφερόμενη στις ανησυχίες για το θόρυβο που διέψευσαν τις ελπίδες για παραγωγή  του Concorde.

Άλλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις λήφθηκαν υπόψη κατά τον σχεδιασμό του Overture, καθώς η Boom Supersonic στοχεύει να γίνει εταιρεία καθαρού μηδενικού άνθρακα έως το 2025.

Εκτός από τη χρήση του SAF, η ίδια η άτρακτος είναι κωνική από εμπρός προς τα πίσω για να ελαχιστοποιηθεί η οπισθέλκουσα και να μεγιστοποιηθεί η απόδοση σε υπερηχητική ταχύτητα, ενώ ο σχεδιασμός με πτερύγια γλάρου βελτιώνει τη ροή του αέρα σε χαμηλότερες ταχύτητες.

«Η περιβαλλοντική απόδοση εξετάζεται σε όλες τις πτυχές της Overture, από το σχεδιασμό και την παραγωγή έως την ανακύκλωση πτήσης και στο τέλος του κύκλου ζωής τους», ανέφερε η Boom στον ιστότοπό της.

Επιμέλεια: Τάνια Γκιώση

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Oχτώ χιλιάδες ευρώ πρόστιμο σε καφέ στην Έγκωμη – Kανένας έλεγχος για SafePass

Taste and Hospitality

Kρουαζιέρες για εμβολιασμένους – Θα έρχονται και Κύπρο

Taste and Hospitality

Οι πυρκαγιές “έκαψαν” και τον τουρισμό στην Τουρκία

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!