Νέα Νεα της Αγορας

Λειτούργησε κλάδος γεωπονίας στο Λύκειο Σολέας

Ξεκίνησε από τη νέα σχολική χρονιά που άρχισε πριν από μερικά 24ωρα η λειτουργία του κλάδου γεωπονίας στο Λύκειο Σολέας προσφέροντας επιπλέον ευκαιρίες στους μαθητές της περιοχής. Ο κλάδος γεωπονίας υπάγεται στη  Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Τον κλάδο θα παρακολουθήσουν δέκα μαθητές/μαθήτριες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν το θεωρητικό με το πρακτικό μέρος, αξιοποιώντας χώρους που παραχωρήθηκαν αφιλοκερδώς από ιδιώτες της περιοχής, για τον σκοπό αυτό.

Ο  Κλάδος, σε πρώτη φάση, θα λειτουργήσει στο Λύκειο Σολέας με προοπτική τη δημιουργία Αγροτικής Τεχνικής Σχολής στη Γαλάτα. Όπως ανακοίνωσε ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης η λειτουργία του κλάδου θα συμβάλει στην ανάπτυξη τόσο του πρωτογενούς όσο και του δευτερογενούς τομέα και θα δώσει νέα δυναμική στην τοπική αγροτική οικονομία. “Πρόκειται για ένα αίτημα των κατοίκων της Σολέας και της Μαραθάσας, το οποίο χρονολογείται εδώ και δεκαετίες και υλοποιείται σήμερα στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων  και των εξαγγελιών του Προέδρου της Δημοκρατίας Nίκου Αναστασιάδη” τονίζει ο κ. Χαμπιαούρης.

Στη δήλωση του ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι έχουν συμβάλει στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, εκφράζοντας την  ευχή οι μαθητές και οι μαθήτριές να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται για μια επιτυχημένη μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία. Η Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων περιλαμβάνει πέραν των 350 δράσων, με χρονικό όριο υλοποίησής τους το τέλος του 2030 με συνολικό προϋπολογισμό πέραν των €525 εκατομμυρίων.

 Η Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων δεν είναι στατική αλλά εμπλουτίζεται συνεχώς  με νέα προγράμματα και δράσεις. Από την πρώτη μέρα υλοποίησης της Στρατηγικής, πριν από τρία χρόνια,  στόχος ήταν η αναστροφή του κύματος αστυφιλίας και η αναγέννηση των ορεινών περιοχών. Προσπάθεια της Κυβέρνησης ήταν και παραμένει οι ορεινές κοινότητες να καταστούν ελκυστικοί τόποι μόνιμης διαβίωσης για νέες οικογένειες, επενδυτές και επιχειρηματίες.

Related posts

Επιστροφή Nίκου Σιακόλα στο Δ.Σ. της CTC

Taste and Hospitality

Stelios Awards 2022: Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου μοιράζει €200,000 – Οι συμμετοχές

Taste and Hospitality

Σέρβιρε σε περισσότερους πελάτες από το επιτρεπτό όριο και…θα πληρώσει ακριβά!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!