Νέα Νεα της Αγορας

Άρχισαν οι εργασίες επισκευής του γηπέδου «Ταξίμ» της Τσετίνκαγια στη νεκρή ζώνη

Οι εργασίες κατασκευής και επισκευής του γηπέδου «Ταξίμ» που βρίσκεται στην νεκρή ζώνη στην περιοχή του Λήδρα Πάλας στην Λευκωσία και ανήκει στο σωματείο της Τσετίνκαγια άρχισαν και πραγματοποιούνται από τη Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων και Επιχειρήσεων (YİGM) του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας που υποστηρίζει την υλοποίηση των έργων έρευνας, κατασκευής, συντήρησης και επισκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα στην τ/κ ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί αναφέρεται επίσης ότι το «Ταξίμ», το οποίο ήταν ακατάλληλο για αθλητικές δραστηριότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα μετατραπεί σε ένα γήπεδο 52×98μ, πιστοποιημένο από την FIFA QUALITY, με συνθετική επιφάνεια και γύρω από αυτό θα υπάρχει περίφραξη. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός ενός μηνός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Αναπτυξιακής και Οικονομικής Συνεργασίας της Τουρκίας (ΚΕİ), τα έργα για την ενίσχυση των υποδομών των αθλητικών εγκαταστάσεων στην κατεχόμενη Κύπρο πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του λεγόμενου «πρωτοκόλλου συνεργασίας στον τομέα της νεολαίας και του αθλητισμού» και της «συμφωνίας οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας» για το 2022 \ μεταξύ της Τουρκίας και ψευδοκράτους.

Ως αποτέλεσμα των μακράς διάρκειας επαφών τους με αξιωματούχους του ΟΗΕ επέστρεψε το γήπεδο στην Τσετίνκαγια, δήλωσε στον παράνομο «Μπαϊράκ», ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

«Η αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών και κυρίως ο επικεφαλής της αποστολής Κόλιν Στιούαρτ, συνέχισε να βρίσκεται σε επαφή με καλή πίστη μαζί μας και κυρίως με την προεδρία. Στο τέλος επιτεύχθηκε συμφωνία και σήμερα άρχισαν οι εργασίες», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «υπήρχε επίσης δουλειά που έπρεπε να γίνει κατά την προηγούμενη διαδικασία, την οποία εκπληρώσαμε. Έχουν ληφθεί κάθε είδους μέτρα, έχει αξιολογηθεί κάθε πτυχή του θέματος. Έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία με τα Ηνωμένα Έθνη».

Αναφέροντας ότι οι διαδικασίες παρατάθηκαν λόγω μη αναμενόμενων αντιδράσεων εκ μέρους των ΗΕ σε «πολύ μικρά» σημεία, ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι συνεχίζει να υφίσταται πρόβλημα μόνο σε ένα σημείο στο γήπεδο «Ταξίμ».

«Το θέμα για το τέλι που πρέπει να τραβηχτεί πίσω από τα τείχη έχει μπλοκαριστεί. Εμείς απαιτούμε αυτό το τέλι να είναι ψηλό. Επειδή η μπάλα μπορεί να περάσει στην άλλη πλευρά κατά τη διάρκεια του αγώνα και της προπόνησης. Σύμφωνα με εμάς, το τέλι πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 μέτρα». Δεν έχει επιτευχθεί ακόμη πλήρης συμφωνία για το θέμα αυτό, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δεύτερες σκέψεις για την αύξηση του γάλακτος (ΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Taste and Hospitality

Τον Μάρτιο το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα

Taste and Hospitality

Αγία Σοφία: Από τις 10 το πρωί σήμερα αρχίζει το show του Eρντογάν

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!