Παρουσίαση Φιλοξενία

Princess Resort: Η πολυτέλεια στη φιλοξενία – Σκιάθος επίγειος παράδεισος βγαλμένος από παραμύθι (ΦΩΤΟΣ)

Η Σκιάθος είναι το πιο κοντινό στη στεριά από τα νησιά των Σποράδων, μόλις 2,4 μίλια από τις ακτές του νοτίου Πηλίου, έχει ανατολικά τη Σκόπελο. Η έκταση του νησιού είναι 48 τ.χλμ.

Ότι και να πω για αυτό το νησί είναι λίγο. Είναι η  κοσμοπολίτισσα των Σποράδων, έναν από τους πιο ζωντανούς και νεανικούς προορισμούς της Ελλάδας. Οι διακοπές εκεί περιλαμβάνουν βουτιές σε υπέροχες παραλίες, βόλτες σε γραφικά σοκάκια αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή συνδυάζοντας έτσι ηρεμία, γαλήνη και διασκέδαση. Το νησί στολίζουν πάνω από 60 εξαίσιες καταγάλανες παραλίες – μια υπέροχη κρυστάλλινη αγκαλιά την οποία δεν θα μπορείτε εύκολα να αποχωριστείτε.

Βρέθηκα εκεί πέρσι το καλοκαίρι για λίγες μέρες, πριν την αναχώρηση μου για την ένα νησί που έχω ερωτευτεί κυριολεκτικά την Αλόννησο.

Η Σκιάθος αποτελεί το καταφύγιο σκαφών αναψυχής, κάτι που προσδίδει στο νησί έναν έντονο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Περπατώντας στον οικισμό, ο επισκέπτης μαγεύεται από τους πλακόστρωτους πεζοδρόμους , τα κατάλευκα σπίτια με τα κεραμίδια, το γραφικό λιμάνι που το ασφαλίζουν τέσσερα καταπράσινα νησάκια και το πανέμορφο Μπούρτζι. Έχω κολυμπήσει στις Κουκουναριές η πιο διάσημη παραλία της Σκιάθου με χρύση άμμο, καταγάλανα νερά και το μοναδικό δάσος των Κουκουναριών στην άκρη της. Για τα χαρακτηριστικά της, έχει θεωρηθεί από τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι:

• Το σπίτι του διάσημου συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (ο οποίος τιμάται στο νησί κάθε χρόνο 2-3 Ιανουαρίου και 4 Μαρτίου) που γεννήθηκε και έζησε εδώ.

• Το Μπούρτζι, το μικρό κατάφυτο νησάκι με τα ερείπια ενός βενετσιάνικου φρουρίου και τα νεοκλασικά κτίρια του παλαιού σχολείου που στεγάζουν το Πολιτιστικό Κέντρο Σκιάθου. Η μικρή αυτή χερσόνησος, που χωρίζει στα δύο το λιμάνι της Σκιάθου, ήταν στο παρελθόν φρούριο που ιδρύθηκε από τους αδελφούς Γκίζι, οι οποίοι κατέλαβαν τη Σκιάθο το 1207. Ήταν περιτειχισμένο με επάλξεις και πολεμίστρες αλλά καταστράφηκε το 1660 όταν κατέλαβε το νησί ο Ενετός ναύαρχος Φραγκίσκος Μοροζίνι. Σήμερα, το Μπούρτζι είναι ένας πανέμορφος πευκόφυτος τόπος αναψυχής με μαγευτική θέα στο πέλαγος.

• Γύρω στα μέσα του 14ου αιώνα, λόγω των συνεχών πειρατικών επιδρομών, οι Σκιαθίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αρχαία πόλη Σκίαθο και να ιδρύσουν την πόλη τους στο Κάστρο, μια χερσόνησο στο βόρειο τμήμα του νησιού, η οποία ήταν φυσικό φρούριο. Το Κάστρο αποτελεί σήμερα χάριν στην άγρια φυσική ομορφιά του μια εκπληκτική τοποθεσία που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε!

  • Αν πάλι σας συγκινεί η άθληση τότε ενδεχομένως να άξιζε να κάνετε μια εγγραφή στις αντίστοιχες σχολές και να βουτήξετε στο βυθό τη Μεσογείου. Υπάρχουν εξάλλου περισσότερα από 300 είδη ψαριών στα νησιά των Σποράδων και ανάμεσα τους δελφίνια, ξιφίες, τόνοι και σπάνια κόκκινα κοράλλια. Παράλληλα θα μπορούσατε να κάνετε ιππασία ή ορειβασία στις αντίστοιχα διαμορφωμένες περιπατητικές διαδρομές σε διάφορα σημεία στο νησί.
  • Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να πάρετε μέρος στις καθημερινές εκδρομές που διοργανώνονται από το παλιό λιμάνι της Σκιάθου. Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς είναι η οργανωμένη εκδρομή στη Σκόπελο, στην Αλόννησο και στο θαλάσσιο πάρκο του Μάμα Μια που θα σας ξεναγήσει στα σημεία όπου γυρίστηκε το φιλμ.

Γαστρονομία

Αξίζει να δοκιμάσετε την κουζίνα της Σκιάθου. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ορισμένα από τα τοπικά προϊόντα που φτιάχνονται με τα καλύτερα συστατικά, όπως το παραδοσιακό μέλι, οι ελιές αλλά και τα φρέσκα ψάρια του νησιού.

Princess ξενοδοχείο πολυτελείας και της απόλυτης φιλοξενίας

Με άμεση πρόσβαση στην παραλία της Αγίας Παρασκευής, το Princess Resort  προσφέρει κλιματιζόμενα δωμάτια με δωρεάν Wi-Fi. Μέσα σε εκτεταμένους κήπους, αυτό το ξενοδοχείο 5 αστέρων διαθέτει μεγάλη πισίνα με υδρομασάζ και σπα με γυμναστήριο.

Τα κομψά δωμάτια έχουν μπαλκόνι με εκπληκτική θέα στη θάλασσα ή στον κήπο. Τα ιδιωτικά μπάνια περιλαμβάνουν προϊόντα περιποίησης Apivita, μπουρνούζια, παντόφλες και στεγνωτήρα μαλλιών. Παρέχεται επίσης 24ωρη υπηρεσία δωματίου.

Το κεντρικό εστιατόριο σερβίρει πλούσιο μπουφέ πρωινού και δείπνου. Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν ακόμη 3 ξεχωριστά θεματικά εστιατόρια με ανοιχτή κουζίνα και 3 μπαρ. Ο συνδυασμός τοποθεσίας (μεταξύ Χώρας και πλαζ Κουκουναριών), ησυχίας από την κυκλοφορία ΙΧ, άνεσης των δωματίων και γενικά όλων των κοινόχρηστων χώρων, εγγύτητας θάλασσας (στα 50 μέτρα από την πισίνα του ξενοδοχείου, οργανωμένη πριβέ πλαζ, με καταπληκτική δική του ταβέρνα, με πολύ καλό επίπεδο service προσωπικού και ποιότητας – τιμών των εδεσμάτων, είναι τα βασικότερα που ενθουσιάζουν τους επισκέπτες.

Το 5 αστέρων PrincessResort Hotel απέχει 7χλμ. από το λιμάνι και το Αεροδρόμιο της Σκιάθου. Παρέχει δωρεάν χώρο στάθμευσης στις εγκαταστάσεις.

Η Cyprus airways σας πάει απευθείας στο νησί σε 1.45 λεπτά με 30% έκπτωση σε όσους κλείσουν μέχρι αύριο τις διακοπές τους.

Με την ευκαιρία αυτή όσοι και όσες επιθυμούν να επισκεφθούν μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω του taste and hospitality για περισσότερες λεπτομέρειες για τις τιμές και άλλες πληροφορίες που μπορεί να χρειαστείτε.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

O Ακάμας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Euronews με drone (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου…τρεις άντρες στο bar του Forest Park «ρίχνουν» μια ιδέα

Το Wellem by The Unbound Collection του Hyatt στο Ντίσελντορφ (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!