Νέα Νεα της Αγορας

Δεύτερες σκέψεις για mall και εκκλησιασμούς

Οι πιέσεις και οι αντιδράσεις από κλάδους επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που πάγωσαν, αλλά και από την ηγεσία της Εκκλησίας, φαίνεται να οδηγούν την Κυβέρνηση σε επίσπευση της αναθεώρησης κάποιων περιορισμών. Παρότι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, ωστόσο, η χαλάρωση στα μεγάλα εμπορικά κέντρα φαίνεται να είναι κοντά, ενόψει και της χριστουγενιάτικης αγοράς.

Οι εικόνες άλλωστε που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων, κατέδειξαν ότι ορισμένα από τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ εδώ και μια εβδομάδα δεν είναι δυνατό να δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την προσπάθεια για αναχαίτιση της διασποράς. Με το παρασκήνιο να οργιάζει και τους επιχειρηματικούς κύκλους να ασκούν πιέσεις για αλλαγή προνοιών του διατάγματος, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου θα συσκεφθεί σήμερα διαδικτυακά με τους εκπροσώπους των μεγάλων εμπορικών κέντρων, στο πλευρό των οποίων τάχθηκε χθες δημόσια και η ΟΕΒ, τονίζοντας την ανάγκη για συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων με ταυτόχρονη αυστηροποίηση μέτρων προστασίας αλλά και ποινών.

Μεγάλο ενδεχόμενο υπάρχει και για αναθεώρηση των αποφάσεων που αφορούν τον εκκλησιασμό των πιστών κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων. Σήμερα εξάλλου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος για να οριστικοποιήσει πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αιτούμενη μερική άρση των περιορισμών.

Στο παρασκήνιο και το αίτημα για επαναλειτουργία των χώρων εστίασης, το οποίο ωστόσο προς το παρόν δεν φαίνεται να προωθείται αφού η Κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι εάν θα δοθούν χαλαρώσεις σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας τους, θα δοθούν μετά τις 23 Δεκεμβρίου.

Χθες είχαμε άλλους τέσσερις θανάτους ενώ αύξηση παρουσιάστηκε και στον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται σε νοσηλεία. Συνολικά 123 άνθρωποι νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία, με τους 16 εξ αυτών να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 Μαριλένα Παναγή   

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Στην Κύπρο 6 κρουαζιερόπλοια υψηλής τεχνολογίας

Taste and Hospitality

Κλείστε ραντεβού με τον Banker…Νέα εγκύκλιος για είσοδο στις Τράπεζες

Καδής: Πέραν των €20 εκατ. στήριξη σε αγροτικούς κλάδους

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!