Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Μπιλ Γκέιτς: Επιστροφή στην κανονικότητα μετά το ’22

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς πιστεύει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα βρίσκεται πολύ πιο μακριά από ότι αναμένουν οι άνθρωποι, παρά το γεγονός ότι ένα εμβόλιο του Covid-19 εγκρίθηκε και διανεμήθηκε αυτήν την εβδομάδα.


Δεδομένου ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2021, οι ΗΠΑ θα βρίσκονται “σε καλύτερη κατάσταση από ότι είμαστε τώρα”, ο Γκέιτς, ο οποίος έχει δωρίσει εκατομμύρια στις εταιρίες εμβολίων μέσω του ιδρύματός του, πιστεύει ότι η πλήρης επιστροφή στο φυσιολογικό πιθανότατα δεν θα είναι δυνατή μετά το 2022.

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/6979534_apaisiodoxes-oi-problepseis-toy-mpil-gkeits-gia-tin-epomeni-mera


Ο δισεκατομμυριούχος είπε στο CNN την Κυριακή ότι «αν δεν βοηθήσουμε άλλες χώρες να απαλλαγούν από αυτήν την ασθένεια» ακόμη και αν δούμε «υψηλά ποσοστά εμβολιασμού» στις ΗΠΑ, ο «κίνδυνος επανεισαγωγής» θα είναι ορατός.

Οι «μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις» πρέπει να συνεχίσουν να απαγορεύονται και τα περισσότερα μπαρ και εστιατόρια σε ολόκληρη τη χώρα θα πρέπει «δυστυχώς» να κλείσουν για να περιορίσουμε τα ποσοστά μόλυνσης, σύμφωνα με τον Γκέιτς. Μια πραγματική επιστροφή στο φυσιολογικό, θεωρεί, είναι πιθανή μόνο μετά από 12 έως 18 μήνες.

Ο Γκέιτς εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την απροθυμία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να παραδεχθεί την ήττα του στις προεδρικές εκλογές.

«Η μετάβαση περιπλέκει τα πράγματα, αλλά η νέα διοίκηση είναι πρόθυμη να βασιστεί σε πραγματικούς εμπειρογνώμονες και να μην επιτεθεί σε αυτούς τους ειδικούς όπως έκανε ο Τραμπ», δήλωσε ο ¨γκουρού” της τεχνολογίας εξαπολύοντας τα βέλη του εναντίον του απερχόμενου προέδρου.

Ο Γκέιτς δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι “επιπλοκές”. Ένα εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί τόσο από το FDA όσο και από το CDC και έχει ξεκινήσει η διανομή του. Οι άνθρωποι μπορούν να το λάβουν ήδη από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον διευθυντή του CDC, Δρ Robert Redfield.

Ο Γκέιτς έχει γίνει viral όσων αφορά τον Covid-19 χάρη στις δωρεές του για τις προσπάθειες ανάπτυξης του εμβολίου, καθώς και για ένα βίντεο από το 2015 όπου φαίνεται να προβλέπει μια παρόμοια πανδημία που ο κόσμος δεν θα ήταν προετοιμασμένος για αυτήν.

Ωστόσο, η προώθηση εμβολίων από τον Γκέιτς έχει δημιουργήσει μεγάλο κύμα αντιδράσεων εναντίον του, ειδικά από τους συντηρητικούς.
«Γυρίστε την πλάτη σε αυτόν τον τύραννο», ανέφερε ο δημοσιογράφος Ian Miles Cheong σχετικά με την τελευταία συνέντευξη του Γκέιτς.

“Ο Bill Gates θέλει να καταστρέψει την Αμερική”, πρόσθεσε ο συντηρητικός σκηνοθέτης Nick Searc.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Oι 100 πιο ασφαλείς χώρες από τον κορωνοϊό στον κόσμο – Η θέση της Κύπρου (Λίστα)

Taste and Hospitality

Ryanair: Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Taste and Hospitality

Πήραν θέσεις οι ναυαγοσώστες στη Λεμεσό – Οι παραλίες που επανδρώθηκαν

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!