Νέα Νεα της Αγορας

Forbes: Διαφημίζει παραθαλάσσιες περιοχές για επενδύσεις…και ονομάζει τα κατεχόμενα «Βόρεια Κύπρο»

Το πασίγνωστο περιοδικό Forbes, με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ και με εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του ένα περίεργο κείμενο γνωστής συνεργάτιδάς του, το οποίο περιλαμβάνει την κατεχόμενη Κύπρο στις πέντε πιο ελκυστικές παραθαλάσσιες περιοχές στις οποίες μπορούν να επενδύσουν οι αναγνώστες του για διαμονή ή συνταξιοδότηση στο εξωτερικό, χωρίς καμία αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία ως το μόνο αναγνωρισμένο κράτος στην Κύπρο.

Μάλιστα, η συντάκτρια του άρθρου, Kathleen Peddicord, ονομάζει Βόρεια Κύπρο τα κατεχόμενα! Το δημοσίευμα έρχεται να αποκαλύψει μεταξύ άλλων την εδραίωση της ντε φάκτο διχοτόμησης και των τετελεσμένων στα μάτια μέρους της διεθνούς κοινότητας, που αγνοεί τα ιστορικά δεδομένα και εύκολα παραπλανείται από ανιστόρητα, το λιγότερο, δημοσιεύματα. Πουθενά στο δημοσίευμα δεν αναφέρονται η τουρκική εισβολή, η κατοχή και η εκμετάλλευση περιουσιών των Ελληνοκυπρίων, ούτε γίνεται αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία ως το μόνο νόμιμο αναγνωρισμένο κράτος στην Κύπρο. Ωστόσο, εγείρονται αμφιβολίες κατά πόσο η συντάκτρια του δημοσιεύματος (η οποία είναι συνεργάτιδα του Forbes και όχι μέλος της συντακτικής ομάδας) έπεσε θύμα παραπληροφόρησης ή άγνοιας, καθώς στο διαδίκτυο εμφανίζεται ως μια από τις πιο έμπειρες και πολυταξιδεμένες συντάκτριες ταξιδιωτικών – επενδυτικών ρεπορτάζ!

Ο «Φ» επικοινώνησε με το Υπουργείο Εξωτερικών και ρώτησε αν είναι σε γνώση του το δημοσίευμα και ποιες είναι οι ενέργειες που έγιναν εκ μέρους του για ενημέρωση του πασίγνωστου περιοδικού με τη μεγάλη επιρροή διεθνώς. Η ενημέρωση που μας έδωσαν από το υπουργείο είναι ότι έχει περιέλθει σε γνώση τους το δημοσίευμα και προβαίνουν «στα δέοντα» διαβήματα και ενέργειες, όπως και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Tης Θεανώ Θειοπούλου  

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο CEO της McDonald’s έλαβε «μισθό» $10,8 εκ. το 2020

Taste and Hospitality

Αυξάνει δαπάνες το Υφυπουργείο Ναυτιλίας το 2022

Taste and Hospitality

Νίκος Σιακόλας: Tα deals του εθνικού businessman

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!