Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Και ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε διαδικασία αγοράς αμπελώνα στην Προβηγκία

Μετά από εκτεταμένες φήμες στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η σύζυγός του, η Βρετανο-Λιβανέζα δικηγόρος Αμάλ Κλούνεϊ, θεωρήθηκε ότι συμφώνησαν να αγοράσουν το κτήμα της Προβηγκίας «domaine du Canadel». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζητούμενη τιμή πλησίαζε τα 8 εκατομμύρια ευρώ (6,9 εκατομμύρια £, 9,7 εκατομμύρια $).

Η συμφωνία για την αγορά του αμπελώνα, ενδέχεται όμως σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, να αντιμετωπίσει καθυστερήσεις.

Αυτήν την εβδομάδα μετά την εμφάνιση νέων πληροφοριών,  ένας προηγούμενος υποψήφιος αγοραστής φαίνεται να αμφισβήτησε τη συμφωνία με τους πωλητές του ακινήτου.

Ο τοπικός εισαγγελέας για την κοινότητα του Draguignan επιβεβαίωσε στην Agence France Presse ότι έχει υποβληθεί ένσταση για την υπόθεση.

Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πηγές οι Clooneys φαίνεται να μην γνώριζαν το πιθανό νομικό ζήτημα ή ότι έχει εμπλακεί σε οποιαδήποτε παράβαση.

Το ‘domaine du Canadel”, βρίσκεται στο Brignoles στο Var και απέχει περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο από το Château Miraval, το κτήμα της Προβηγκίας που ανήκει στους Brad Pitt, Angelina Jolie και την οικογένεια Perrin.

Παράλληλα με τα αμπέλια, υπάρχει μια πισίνα και ελαιώνες, και ο δήμαρχος του Brignoles, Didier Brémond είπε στο ραδιόφωνο France-Bleu τον Απρίλιο ότι πίστευε ότι οι Clooneys έψαχναν κυρίως ένα μέρος για να χαλαρώσουν και όχι απαραίτητα για ένα οινοποιείο.

Ωστόσο, η κίνηση έβαλε επίσης την περιοχή στον χάρτη, τραβώντας την προσοχή των αμερικανικών τηλεοπτικών καναλιών μεταξύ άλλων.

Οι γραφικοί αμπελώνες της Προβηγκίας έχουν γίνει όλο και πιο επιθυμητοί, καθώς τα ονομαστά ροζέ κρασιά της περιοχής έχουν εκτοξευθεί σε δημοφιλία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ο ιδιοκτήτης του Château Cos d’Estournel Michel Reybier αγόρασε το Château La Mascaronne στην περιοχή Var με τιμή που δεν ανακοινώθηκε.

Ο Reybier είπε ότι απέκτησε το κτήμα αφού «πείστηκε για την ποιότητα των κρασιών και τις δυνατότητες του La Mascaronne terroir».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αρχίζει το “παζάρι” για το ωράριο λειτουργίας της εστίασης

Taste and Hospitality

Κάνε την υγιεινή διατροφή budget friendly!

Taste and Hospitality

Σε κινητοποίηση ο Δήμος Έγκωμης για αντιμετώπιση ακραίων καιρικών συνθηκών

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!