Νέα Νεα της Αγορας

Εβδομάδα…βροχών και καταιγίδων (Χάρτες)

Τη Δευτέρα, αναμένεται ηλιόλουστος καιρός ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά σε περιοχές του εσωτερικού, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Παράλληλα, κατά τις βραδινές ώρες αναμένεται να παρατηρηθεί τοπικά κυρίως στα παράλια αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.  

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Δευτέρα (06/09/2021)

Την Τρίτη, μετά την διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Σύντομα όμως αναμένεται να αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά σε περιοχές του εσωτερικού, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή καταιγίδων το μεσημέρι και το απόγευμα. Παράλληλα, κατά τις βραδινές ώρες αναμένεται να παρατηρηθεί τοπικά κυρίως στα παράλια αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.  

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τρίτη (07/09/2021)

O κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών είναι πολύ μεγάλος.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 28-30 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (κατά περίπου 1-3 βαθμούς Κελσίου)(εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

kittaswether

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κραυγή αγωνίας από τους ξενοδόχους Ρόδου και Κεφαλλονιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Επαναλειτουργούν από σήμερα οι κατασκηνωτικοί χώροι του Τμήματος Δασών

Taste and Hospitality

Τα Βαρώσια θ’ ανοίξουν σταδιακά

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!