Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Σ’ ένα δικό της «κόσμο» η NUTELLA…

Συστάσεις για το προϊόν δεν χρειάζονται. Αναρωτιέμαι ποιος από μας έστω και μια φορά στη ζωή του δεν αντιστάθηκε σε μια κουταλιά γλυκού με βάση το φοινικέλαιο. Αρχικά, η NUTELLA ήταν μια έξυπνη λύση σ’ ένα δύσκολο πρόβλημα: στην έλλειψη των προμηθειών κακάο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Pietro Ferrero, ένας ζαχαροπλάστης από το Πιεμόντε της Ιταλίας, δημιούργησε ευφυώς μια γλυκιά κρέμα από φουντούκια, ζάχαρη και ελάχιστη μόνο ποσότητα από το σπάνιο κακάο. Της έδωσε σχήμα καρβελιού, το οποίο μπορούσε να κοπεί και να σερβιριστεί πάνω σε ψωμί, και την ονόμασε «Giandujot» από ένα διάσημο τοπικό καρναβαλικό χαρακτήρα εκείνης της εποχής. Στις 14 Μαΐου του 1946, ιδρύθηκε επισήμως η εταιρεία Ferrero. Ο όμιλος διπλασίασε τον κύκλο εργασιών του μέσα σε δέκα χρόνια για να ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει 22 θέσεις παραγωγής και απασχολεί περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους.

Το χαρακτηριστικό βάζο της Nutella σχεδιάζεται

Η εταιρεία Nutella φτάνει στη Γερμανία και οι Γερμανοί ερωτεύονται αμέσως αυτή τη γευστική πραλίνα. Τα νέο-σχεδιασμένα βάζα με το αμίμητο χαρακτηριστικό σχήμα γνώρισαν και αυτά μεγάλη επιτυχία.

Ζει στο δικό της «κόσμο»

  • Ένα βαζάκι πωλείται κάθε 2.5 δευτερόλεπτα στον κόσμο. Η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη από εκείνη της γέννησης παιδιών στον κόσμο (1 κάθε 8 δευτερόλεπτα).
  • Μπορείς να κάνεις τον γύρο του κόσμου 1,8 φορές με την ποσότητα της Nutella που παράγεται μέσα σε ένα χρόνο.
  • Μπορείς να καλύψεις το Σινικό Τείχος 8 φορές με τον αριθμό των μπουκαλιών της Nutella που πωλούνται ανά το παγκόσμιο σ’ ένα χρόνο.
  • Διατίθεται σε 75 χώρες σ’ όλο τον κόσμο. Η Nutella που πωλήθηκε το 2014, θα μπορούσε να αλείψει 1000 γήπεδα ποδοσφαίρου.
  • Παράγει 600.000 βαζάκια ημερησίως, δηλαδή το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής.
  • O αριθμός των βάζων που πωλούνται ετησίως εάν τα βάλεις στην σειρά τυλίγονται γύρο από το φεγγάρι 4 φορές.
  • Η εταιρεία Ferrero με έδρα στην Άλμπα, στην Ιταλία, χρησιμοποιεί περίπου το ένα τέταρτο της παραγωγής φουντουκιού στον κόσμο  που υπολογίζεται σε αριθμό που ξεπερνά τους 100.000 τόνους ετησίως.
  • Οι Γάλλοι είναι οι πιο φανατικοί οπαδοί της Nutella στον κόσμο. Το 26% της παγκόσμιας παραγωγής καταναλώνεται εκεί, κάπου 84 εκατομμύρια κιλά!

Με πληροφορίες και φωτό από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Related posts

Ταξί θαλάσσης θα κάνει τη διαδρομή Πάφου – Λατσί

Taste and Hospitality

Τοξικό ψάρι σαν Pit bull…καταστρέφει την αλιεία της Κύπρου

Taste and Hospitality

Ένα «φουρτουνιασμένο» ενυδρείο στο κέντρο της Σεούλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!