Νέα Νεα της Αγορας

Ταξί θαλάσσης θα κάνει τη διαδρομή Πάφου – Λατσί

Εναλλακτικό μεταφορικό μέσο από την Πάφο προς το Λατσί και το Εθνικό Πάρκο Ακάμα, μέσω θαλάσσης σε λιγότερο από μία ώρα, σκοπεύει να κάνει η εταιρεία Latchi Wibit Ltd.

Η εταιρεία με διευθύνων σύμβουλο τον Σάββα Χατζημηνά, έχει ως στόχο να υλοποιήσει το έργο Akamas Eco Fast Ferry/ Sea Taxi και προτίθεται να λειτουργήσει ένα ταξί θαλάσσης, όπου θα μεταφέρει με σκάφος καταμαράν μέχρι 250 επιβάτες μέσα σε 55 λεπτά, από το λιμανάκι της Πάφου στο λιμανάκι στο Λατσί. Στόχος είναι, μέσω καθορισμένων διαδρομών ανά δύο ώρες, η μεταφορά περί των 1.000 επισκεπτών την ημέρα για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Δηλαδή, γύρω στους 150.000 με 200.000 επισκέπτες ετησίως από την Πάφο στο Λατσί και πίσω. 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημηνά, το σκάφος (Akamas Eco Fast Ferry) θα είναι πολύ ασφαλές, με πολυτελείς θέσεις και όλα τα facilities για τους επιβάτες, με wifi, τηλεοράσεις, ξεναγό και εξειδικευμένο προσωπικό για την πλοήγηση και εξυπηρέτηση των επιβατών.  

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναφέρει ότι ο εναλλακτικός τρόπος μεταφοράς τουριστών και Κυπρίων, από την Πάφο στο Λατσί, θα βοηθήσει στα μέγιστα την τοπική οικονομία ειδικά την περιοχή Λατσί – Πόλης Χρυσοχού και στα χωριά του Ακάμα, ενώ από την άλλη θα βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση διοξειδίου του άνθρακα από αυτοκίνητα και λεωφορεία στην περιοχής της Χερσονήσου Ακάμα. Με βάση τους υπολογισμούς, το κόστος μεταφοράς για ένα εισιτήριο με επιστροφή θα είναι γύρω στα €30 (ή €15 μονής διαδρομής).

Ταξί θαλάσσης θα κάνει τη διαδρομή Πάφου - Λατσί

Το πρώτο στάδιο για την υλοποίηση του έργου είναι η διεξαγωγή μελέτης εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον από τη χρήση του σκάφους Akamas Eco Fast Ferry. Υπολογίζεται η κατασκευή του σκάφους από το επιλεγμένο ναυπηγείο εντός του 2022 και η έναρξη εργασιών και δρομολογίου το καλοκαίρι του 2023, εφόσον το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση.

Άγγελος Νικολάου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

16.992 έλεγχοι σ’ ένα 24ωρο – Η πιο «φρόνιμη» επαρχία

#StayInYourBubble: Τι ακριβώς εννοεί το Υπ. Υγείας;

Taste and Hospitality

Θεσσαλονίκη: Βγήκε στο μπαλκόνι μεθυσμένος και πετούσε γλάστρες σε θαμώνες μπαρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!