Νέα Νεα της Αγορας

Kατά μέτωπο επίθεση ο κορωνοϊός στην εστίαση – Ασπίδα προστασίας το Delivery;

Η ιστορία πιθανότατα θα καταγράψει ότι ο Covid-19 ήταν «ένας από αυτούς» τους ιούς που χτύπησαν περισσότερο την τουριστική βιομηχανία, την εφοδιαστική αλυσίδα και το χώρο εστίασης. Ο φόβος για την εξάπλωση του, μετατράπηκε σε φοβία και μέσα “σ’ ένα βράδυ” άλλαξε τη καταναλωτική συμπεριφορά μας.


Πλέον δύσκολα θα βγαίνουμε σε χώρους εστίασης. Απομόνωση, περιορισμοί κυκλοφορίας, μέτρα για κλείσιμο των επιχειρήσεων.


Ζημιά στην οικονομία…


Αυτό πρακτικά σημαίνει ζημιά στη ζήτηση για τα προϊόντα που κινούνται στην αγορά, σε κάποια από τα οποία θα μπορούσαμε να δούμε ελλείψεις τις επόμενες εβδομάδες.
Το επιπλέον κακό είναι ότι συμβαίνει σ’ ένα εξαιρετικά ρευστό περιβάλλον και θα “χτυπηθεί” ακόμα περισσότερο η εφοδιαστική αλυσίδα.


Δεν είναι το φαγητό, είναι οι άνθρωποι
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη, λένε οι υγειονομικοί αξιωματούχοι, ότι ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί στα τρόφιμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν κινδυνεύετε περισσότερο σ’ ένα εστιατόριο από ό,τι σε άλλους δημόσιους χώρους, όπως σε δημόσια συγκοινωνία ή σε καταστήματα λιανικής πώλησης.

Εδώ καλούνται οι επαγγελματίες του χώρου να εφαρμόζουν νέες διαδικασίες για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους βάση τους κανόνες υγιεινής κερδώντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
Αυξήση των απολυμαντικών χεριών στους χώρους των εστιατορίων τους, η συχνή απολύμανση αντικειμένων, σκευών, επιφανίων στις οποίες έμμεσα ή άμεσα ο καταναλωτής έρχεται σε άμεση επαφή καθώς επίσης να υπενθυμίσουν στους εργαζόμενους να μείνουν στο σπίτι όταν είναι άρρωστοι, θα είναι ορισμένα από τα οποία θα εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη των πέλατων.


Ίσως η υπηρεσία παράδοσης (Delivery) να είναι η ασφαλέστερη…


Όταν ο καταναλωτής εμπιστευτεί πως είναι η μέγιστη σου προτεραιότητα τότε θα είναι η υπηρεσία η οποία θα μετριάση την ελαχιστοποίηση των εσοδών μιας επιχείρησης εστίασης σε περίπτωση φοβίας, απομόνωσης ή περιορισμού πληθυσμού γιατί μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που αναφέρουν οι καταναλωτές είναι η απολύμανση και η αντιμετώπιση των εργαζόμενων σε εστιατόρια που μπορεί να είναι άρρωστοι.

Ίσως σαν επιχειρηματίας να είσαι προετοιμασμένος για άνοδο των παραγγελιών του delivery ;
Ίσως να μεγαλώσεις τις περιοχές κάλυψης σου ;
Ίσως εάν δεν παρέχεις αυτή την υπηρεσία να ενεργήσεις άμεσα ;

Related posts

Έρευνα: Τι κλέβουν οι πελάτες από τα ξενοδοχεία

Taste and Hospitality

Επιδότηση €200 για αγορά ποδηλάτου ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο

Taste and Hospitality

Toυρισμός: “Τα λάθη του παρελθόντος δεν έχουν διδάξει τα πολιτικά κόμματα”

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!