Παρουσίαση Φιλοξενία

Τα Ηealth Spot της Λεμεσού, μέσα από την «ματιά» του Κλ. Διαιτολόγου Κ.Χαρή

Είναι πλέoν κοινή διαπίστωση πως η υγιεινή διατροφή και η γυμναστική έχει μπει για τα καλά στη ζωή των Κυπρίων σε αντίθεση με πριν μόλις μια δεκαετία όπου ήταν κυρίως εποχιακά «αθλήματα» από τον Μάρτιο μέχρι και τον Αύγουστο.

Αυτή η αλλαγή (προς το καλύτερο) στη ζωή των Κυπρίων φανέρωσε και κάποια κενά στην αγορά όπως για παράδειγμα του τόπου εστίασης όπου θα προσφέρονται πιο υγιεινά προϊόντα εύκολα, γρήγορα και πρακτικά.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τρεις καινούργιους τόπους αυτής της φιλοσοφίας που τόλμησαν να καινοτομήσουν προσφέροντας υγιεινά, βίγκαν και χορτοφαγικές επιλογές σε μια Λεμεσό που μέχρι πρότινος γνώριζε σαν take away επιλογές φαγητού μόνο το σουβλάκι, τις πίτσες και τα μπέργκερ.  

FOOD FACTORY

Το Food Factory αλλάζει το μέλλον της βιομηχανίας fast food, επικεντρώνεται στη δημιουργία φρέσκων και υγιεινών πιάτων με γεύσεις στο στόμα και μοναδικές γεύσεις από όλο τον κόσμο. Οι συνταγές μπορούν να απολαύσουν από νωρίς το πρωί μέχρι νωρίς το βράδυ.

Ποια είναι η  φιλοσοφία του μαγαζιού σας?

Θα θέλαμε να προσφέρουμε ένα πιο γρήγορο, ποιοτικό και συνάμα υγιεινό φαγητό σε καθημερινή βάση με όσο το δυνατό πιο φυσικά και αγνά φαγητά.

Πώς επιλέγετε τα προϊόντα σας σε σχέση πάντα με την ποιότητα;

Πολλά από τα προϊόντα μας είναι οργανικά, προσέχουμε πάντα να υπάρχουν πιστοποιητικά για την προέλευση και τη παραγωγή τους, καθώς και ο τρόπος επεξεργασίας.

Φροντίζουμε να έχουμε καθημερινά παραλαβές ούτως ώστε να μην γίνετε υπερβολική και αχρείαστη αποθήκευση των προϊόντων αυτών. Έτσι τα προϊόντα είναι πάντα φρέσκα στον πελάτη

Τι είναι αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τον τομέα αυτό;

Πρώτα η αγάπη για τη δουλεία μας κατά δεύτερον η ανάγκη για αλλαγή στον τομέα του γρήγορου υγιεινού φαγητού.

Θεωρείτε ότι οι Κύπριοι καταναλωτές έχουν προσαρμοστεί στην υγιεινή διατροφή; Είναι εποχιακή η υγιεινή διατροφή;

Η πιο νέα γενιά ,ναι έχει προσαρμοστεί! Προσέχει πιο πολύ το εαυτό της. Δεν πιστεύουμε πως είναι εποχιακή αφού έχει αρχίσει να γίνετε τρόπος ζωής για πολύ κόσμο.

Έχει επηρεαστεί προς το καλύτερο  η ένταξη των healthy foods στα μενού;

Φυσικά. Ο κόσμος τα ζητάει οπόταν όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούν σ’ αυτό.

Τι θα μας προτείνατε να δοκιμάσουμε από το μενού σας? Πιο είναι το best seller σας

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που αρέσουν στον κόσμο. Κάποια από αυτά είναι παρασκευές που περιέχουν το δικό μας φυστικοβούτυρο και σαλάτες όπως η τρίχρωμη κινόα με superfoods ή η σαλάτα με φρέσκα φρούτα και τυρί cranberry

Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκεύη 7:30 – 16:30 Σάββατο 9:00 – 15:00

Τηλέφωνο : 25 104604

http://www.foodfactory.com.cy

URBAN HEALTHOUSE

Το Urban Healthouse είναι ο απόλυτος προορισμός σας, στη Λεμεσό όσο αφορά την υγεία. Από τα τρόφιμα και τα ποτά έως τα σεμινάρια υγείας, μαθήματα γιόγκα και πολλά άλλα, σας προσφέρουνε ένα χώρο για να τροφοδοτήσετε ή να ξεκινήσετε τον ενεργό τρόπο ζωής σας.

Ποια είναι η  φιλοσοφία του μαγαζιού σας?

Γρήγορο και έτοιμο φαγητό – first in first serve basis. Δεν θα θέλαμε κάποιος ο οποίος έχει μια ώρα κενό από την δουλειά του να περιμένει μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό του.

Πώς επιλέγετε τα προϊόντα σας σε σχέση πάντα με την ποιότητα;

Είναι όλα φρέσκα και τη ημέρας. Τίποτα δεν είναι κατεψυγμένο.

Τι είναι αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τον τομέα αυτό;

Μια εκ τον ιδιοκτητών (Ιωάννα & Γιώργος) η Ιωάννα γυμνάστρια στο επάγγελμα είχε πάντα επαφή με το χώρο της υγείας και διατροφής. Σημειώνει ότι μαγαζί διαμορφώθηκε με βάση της δικές τους ανάγκες αφού πάντα δυσκολευόταν να βρει κάτι εύκολο, γρήγορα, φτηνό, υγιεινό και εύγεστο μετά από το γυμναστήριο.

«Οι πλείστες σαλάτες στην αγορά ήταν συνήθως γεμάτες σάλτσες που θερμιδικά θα ήταν καλύτερα να έτρωγα μια πίτσα» (γέλια).

Μαζί με τον Γιώργο (λάτρης του καλού καφέ) έχουν διαμορφώσει το δικό τους χαρμάνι το οποίο μπορείτε να βρείτε μόνο στο Urban healthhouse.

Θεωρείτε ότι οι Κύπριοι καταναλωτές έχουν προσαρμοστεί στην υγιεινή διατροφή; Είναι εποχιακή η υγιεινή διατροφή

Ο Κύπριος καταναλωτής αν και δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως στην υγιεινή διατροφή, ξέρει τι θέλει και έχει απαιτήσεις. Από την μέχρι τώρα πορεία μας όμως και από την στιγμή που έχουμε επαναλαμβανόμενους πελάτες οι οποίοι μας συστήνουν συνεχώς είναι μια ένδειξη ότι.. κάνουμε κάτι σωστά.   

Έχει επηρεαστεί προς το καλύτερο  η ένταξη των healthy foods στα μενού;

Σαν ιδιοκτήτη η ένταξη των healthy foods είναι αδιαπραγμάτευτο, και είναι εξάλλου και στη φιλοσοφία μας. Όμως αυτά τα προϊόντα έχουν κάποιο επιπλέων κόστος, το οποίο απορροφούμε εμείς προς όφελος των πελατών μας. Χρησιμοποιώντας ψωμί πρωτεΐνης ή μια σαλάτα από τόφου για παράδειγμα.

Τι θα μας προτείνατε να δοκιμάσουμε από το μενού σας; Πoιο είναι το best seller σας;

Θα σας προτείναμε το beetroot burger και φαλάφελ ολικής αλέσεως τορτίγια. Το best seller μας είναι τα pancakes με φυστικοβούτυρο και σιρόπι σφενδάμου.

Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκεύη 8:00 – 20:00 Σάββατο 8:00 – 17:00

Τηλέφωνο : 25 101763

https://www.urbanhealthouse.com

DEAR ALL

Το μεράκι είναι βασικό συστατικό των συνταγών του Dear All. Μαζί με αυτό χρησιμοποιούνε τα πιο αγνά υλικά και έχοντας πάντα ως βάση το πιο νόστιμο αποτέλεσμα, φτιάχνουνε σπιτικές συνταγές παραδοσιακών γλυκών, προσφέροντάς τους όμως τις δικές τους μικρές παραλλαγές.

Ποια είναι η  φιλοσοφία του μαγαζιού σας;

Οι έντονοι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής, τα απαιτητικά ωράρια εργασίας, αλλά και η ανάγκη για πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ήταν για εμάς οι καθοριστικοί παράγοντες για τη δημιουργία της φιλοσοφίας του dear all. Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας υγιεινά και γευστικά γεύματα, φτιαγμένα από φρέσκα υλικά, σε συνδυασμό με ποιοτικό καφέ και φρέσκους χυμούς. Πάντα φτιαγμένα με αγάπη και χαμόγελο.

Πώς επιλέγετε τα προϊόντα σας σε σχέση πάντα με την ποιότητα;

Όλες οι πρώτες ύλες των γευμάτων που προσφέρονται έρχονται καθημερινά στην κουζίνα μας από τους προμηθευτές μας. Επιλέγουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, κρέας που φτιάχνεται εκείνη τη στιγμή και η πλειοψηφία των γευμάτων ετοιμάζεται κατόπιν παραγγελίας.

Τι είναι αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τον τομέα αυτό;

Όντας εργαζόμενες σε μεγάλο ελεγκτικό γραφείο, με απαιτητικά ωράρια εργασίας, συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε περιθώριο στην αγορά της πόλης μας για ένα μαγαζί με γρήγορο και υγιεινό φαγητό, είτε για dine in είτε για delivery. Και αφού αγαπάμε ιδιαίτερα το φαγητό και τη μαγειρική, αποφασίσαμε να κάνουμε το πάθος μας επάγγελμα.

Θεωρείτε ότι οι Κύπριοι καταναλωτές έχουν προσαρμοστεί στην υγιεινή διατροφή; Είναι εποχιακή η υγιεινή διατροφή;

Η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για υγεία και ποιότητα ζωής. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια τάση των Κυπρίων όλων των ηλικιών να υιοθετούν ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής. Παρ’ όλα αυτά από την προσωπική μας εμπειρία, θεωρούμε ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να ενισχυθεί και να γίνει συνειδητοποιημένα τρόπος ζωής.

Έχει επηρεαστεί προς το καλύτερο  η ένταξη των healthy foods στα μενού;

Τα healthy foods, τα protein drinks και τα super foods, υπάρχουν στο μενού μας και αποτελούν επιλογή για τους πελάτες μας που θέλουν να τρέφονται υγιεινά και ισορροπημένα. Στο Dear All προσφέρουμε ποικίλες υγιεινές επιλογές για όλα τα γούστα, και οι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν το γεύμα τους με βάση τις διατροφικές τους ανάγκες.

Τι θα μας προτείνατε να δοκιμάσουμε από το μενού σας; Πιο είναι το best seller σας;

Τα best seller του Dear All είναι οι ομελέτες, κοτόπουλο τορτίγια, Κυπριακή τριάρα, Σαλάτα με σολωμό και σάλτσα Τεριγιάκι καθώς επίσης και Σαλάτα του Καίσαρα.

Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκεύη 8:00 – 16:00 Σάββατο 8:00 – 17:00

Τηλέφωνο :25 353325

Στο χώρο υπάρχει και αίθουσα διασκέψεων όπου μπορεί κατόπιν αιτήματος να παραχωρηθεί για διάσκεψης, συναντήσεις και workshops.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο «Σιδερένιος Θρόνος» του House of Dragon βρίσκεται σε ένα βουνό της Ελλάδας

Taste and Hospitality

Η τραγική ιστορία ενός μοναχού που κρύβει η φράση: «Μου έψησε το ψάρι στα χείλη»

Φάνος Λεβέντης: Χιλιάδες οι «εραστές της παρανομίας» στο χώρο της εστίασης

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!