Νέα Νεα της Αγορας

Αξία ανυπολόγιστη, το νερό που αύριο έχει την τιμητική του (Φωτος/Βίντεο)

Εν μέσω μίας δύσκολης δοκιμασίας για ολόκληρο τον πλανήτη, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τιμάται στις 22 Μαρτίου η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, όπως αποφασίσθηκε για πρώτη φορά στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 22 Δεκεμβρίου του 1992.  Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού έχει καθιερωθεί για να υπενθυμίζει σε όλους τη σημασία του νερού και κυρίως την ανάγκη για σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ), βασιζόμενο σε αυτούς τους άξονες, έχει θέσει στις προτεραιότητές του την εφαρμογή μέτρων για προστασία και ορθολογική διαχείριση των υδάτων.

Η αξία του νερού για τη ζωή στον πλανήτη µας είναι ανυπολόγιστη. Η ύπαρξη αρκετού και καλής ποιότητας νερού είναι προϋπόθεση για την επιβίωση του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής. Επιπρόσθετα, το νερό είναι κοινωνικό και οικονομικό αγαθό, απαραίτητο για την υγεία, την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ευημερία, την πολιτιστική και θρησκευτική ζωή και όλα όσα σημαίνουν ευημερία, σημειώνει η Αγάθη Χατζηπαντελή, Εκτελεστικός Μηχανικός Υπηρεσία Λειτουργίας και Συντήρησης Αρδευτικών Έργων, Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και ποιος μπορεί να διαφωνήσει μαζί της.

Το νερό βοηθά τον οργανισμό σας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει από τις τροφές, να διατηρήσει τη θερμοκρασία του στα κατάλληλα επίπεδα αλλά και να αποβάλει τοξικές ουσίες από το σώμα σας. Ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και το ποσοστό εφίδρωσης είναι καλό να πίνετε από έξι εώς 10 ποτήρια νερό την ημέρα.

Εμφιαλωμένα νερά – Διακρίσεις από όλο τον πλανήτη

  • Την πρώτη του διεθνή διάκριση έλαβε το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΥΚΚΟΣ  το 2018 της Α/φοί Λανίτη  κερδίζοντας το Χρυσό Μετάλλιο Ποιότητας από τον Ευρωπαϊκό φορέα πιστοποίησης ποιότητας DLG. Πλέον, το brand της Α/φοί Λανίτη συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα εμφιαλωμένα νερά παγκοσμίως.
  • Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ προέρχεται από υπόγεια υδάτινη φλέβα, αγνό και καθαρό και εμφιαλώνεται στην πηγή στον Άγιο Νικόλαο Στέγης στην Κακοπετριά σε φιάλες PET που κατασκευάζονται δευτερόλεπτα πριν την εμφιάλωση τους, χωρίς να το αγγίζει ανθρώπινο χέρι. Το εμφιαλωτήριο στην Κακοπετριά είναι εξοπλισμένο με αυτοματοποιημένα συστήματα και τεχνολογία αιχμής. Η όλη διαδικασία εμφιάλωσης είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας  HACCP. Το ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ είναι αναγνωρισμένο επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Φυσικό Μεταλλικό Νερό.
  • Από μια πηγή ευλογημένη. που δεν έχει στερέψει ποτέ – και από την αρχαιότητα δίνει ζωή όχι μόνο στο χωριό Αγρός, αλλά και στη γύρω περιοχή – το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΓΡΟΣ, αυθεντικά κυπριακό προϊόν, φτάνει κατευθείαν από την πηγή στο τραπέζι μας μετά από τους αυστηρότερους ελέγχους ποιότητας.
  • Η αστείρευτη πηγή του Αγρού ως ανεξάντλητη πηγή αγάπης και φροντίδας, είναι ο πυρήνας της νέας επικοινωνίας ΑΓΡΟΣ. Μια ιστορία 20 αιώνων, που δεν χάνει τη φρεσκάδα της μέσα στα χρόνια, αποτυπώνεται δημιουργικά σε μια σύγχρονη επικοινωνία, που μιλάει στο συναίσθημα, με μια πανανθρώπινη αλήθεια και οικείες σε όλους μας εικόνες, που θα συνεχίζουν να επαναλαμβάνονται από γενιά σε γενιά. Και αυτή ακριβώς είναι η δύναμής της. Από μια πηγή ευλογημένη. που δεν έχει στερέψει ποτέ – και από την αρχαιότητα δίνει ζωή όχι μόνο στο χωριό Αγρός, αλλά και στη γύρω περιοχή – το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΓΡΟΣ, αυθεντικά κυπριακό προϊόν, φτάνει κατευθείαν από την πηγή στο τραπέζι μας μετά από τους αυστηρότερους ελέγχους ποιότητας.

Με πληροφορίες: Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Έξω φρενών ο Νίκος Αναστασιάδης: «Ο Γενικός Εκλεκτής δεν θα γίνει κυβερνήτης» (BINTEO)

Taste and Hospitality

Λάρνακα: «Μας περικύκλωσε το λαμπρόν, καίγονται τα σπίτια μας. Βοήθεια»

Taste and Hospitality

Προς χρεοκοπία 1 στα 4 αεροδρόμια της Ευρώπης

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!