Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

«Ξύπνησε» ο Μπόρις Τ. : Aπαγόρευση κυκλοφορίας…oι Βρετανοί έτρεχαν για ένα μπέργκερ (ΦΩΤΟΣ)

Μεγάλη Βρετανία άργησε μπροστά στην απειλή του κορονοϊού αλλά πλέον παίρνει δραστικά μέτρα. Την ώρα που οι νεκροί αυξήθηκαν στους 198 και τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 6.650 ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε με διάγγελμά του τη λήψη αυστηρών μέτρων με αποκορύφωμα τον περιορισμό της κυκλοφορίας τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες.

Στο διάγγελμά του, ο Τζόνσον είπε στους Βρετανούς ότι επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Ψώνια.
  • Άσκηση, μόνο μία φορά τη μέρα.
    Ιατρικές επισκέψεις.
  • Φροντίδα συγγενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • Κυκλοφορία μόνο ενός ή δύο ατόμων μαζί εκτός σπιτιού.
  • Για εργασία, μόνο στην περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση καθώς οι Βρετανοί πήραν αψήφιστα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ και ο ίδιος είχε υποτιμήσει την κατάσταση όλο το προηγούμενο διάστημα. Κάνοντας το ακριβώς αντίθετο απ’ όσα έκαναν οι υπόλοιπες χώρες, ο Τζόνσον άφησε τον κόσμο εκτεθειμένο και όταν αποφάσισε να λάβει μέτρα ήταν ήδη αργά… 

Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (23/3) και μολονότι υπήρξαν αμέτρητες συστάσεις προκειμένου οι πολίτες να μην μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να εργαστούν από το σπίτι, χιλιάδες Λονδρέζοι πήραν το μετρό για να κινηθούν στην πόλη. Από νωρίς το πρωί έγιναν viral στα social media, εικόνες με ανθρώπους στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλον σε συρμούς του μετρό και του τρένου αλλά και στα λεωφορεία.

Ο αγγλικός Τύπος αλλά και χιλιάδες χρήστες στα social media κατέκριναν όσους δεν εισάκουσαν τις οδηγίες της κυβέρνησης και συνέρρευσαν κατά χιλιάδες στις δημόσιες συγκοινωνίες, ωστόσο το κακό έγινε, αφού δεν αποφεύχθηκαν οι μαζικές συναθροίσεις.

Ουρές για ένα μπέργκερ στα McDonald’s

Το πρώτο δραστικό μέτρο από την αγγλική κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση, ελήφθη με το κλείσιμο των σχολείων, ενώ μόλις το Σάββατο (21/3) ελήφθη η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας των μπαρ και των παμπ, όπου όμως χιλιάδες κόσμου στοιβάχτηκε για ένα ποτό και… γλέντι, το τελευταίο βράδυ πριν από το λουκέτο καθώς η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έδωσε περιθώριο 24 ωρών πριν από το κλείσιμο για να το ρίξει έξω ο κόσμος!

 H μεγάλη αλυσίδα φαστ φουντ ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας (23/3) θα κλείσει όλα τα καταστήματα επί αγγλικού εδάφους. Και οι Βρετανοί τι έκαναν; Σύμφωνα με το φωτορεπορτάζ της Sun έσπευσαν για ένα… τελευταίο μπέργκερ πριν από το lockdown. Σχεδόν σε όλες τις πόλεις παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού στα Mc καταστήματα, όπου σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων ακόμη και στα Mc drive.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις κλήθηκε και η αστυνομία προκειμένου να απομακρύνει τον κόσμο λόγω συνωστισμού. Οι προειδοποιήσεις για να αποφευχθούν οι συναθροίσεις δεν τηρούνται ούτε από τους γονείς στην αγγλική πρωτεύουσα καθώς όπως κυκλοφορούν σε βίντεο στα social media, οι παιδικές χαρές και τα πάρκα είναι γεμάτα από κόσμο.

Το αδιαχώρητο έγινε επίσης στο Λονδίνο, που αριθμεί περισσότερα από 2.500 κρούσματα, καθώς σχηματίστηκαν ουρές πολλών μέτρων σε σούπερ μάρκετ αλλά και σε φαρμακεία. Ηδη τα ράφια σε πολλά καταστήματα άδειασαν εν ριπή οφθαλμού με τους περισσότερους να φεύγουν με ένα ή και δύο γεμάτα καρότσια.

ap_20082440067955_1.jpg

ethnos.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

SKY express: Πετά από Λάρνακα για Θεσσαλονίκη

Taste and Hospitality

Ethiopian Airlines: Πιλότοι…αποκοιμήθηκαν λίγο πριν την προσγείωση στην Αντίς Αμπέμπα

Taste and Hospitality

Qi Partner, Zahi Younan: Ένας guru των αγορών στη Λεμεσό

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!