Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

COVID-19: Zημιές ύψους 2 δις ευρώ την εβδομάδα για την Volkswagen

Πολύ μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η πανδημία στoν χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι κατασκευαστές έχουν αναγκαστεί να κλείσουν τα εργοστάσιά τους και η παραγωγή έχει διακοπεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πωλήσεις, άρα ούτε έσοδα.

Ο επικεφαλής του VW Group, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, υποστήριξε ότι απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις από τις κυβερνήσεις, καθώς οι οικονομικές απώλειες είναι τεράστιες. Επίσης, δεν παρέλειψε να τονίσει πως αν δεν περιοριστούν σύντομα οι επιπτώσεις του κορωνοϊού τότε δεν αποκλείεται να αποσταθεροποιηθούν παγκόσμιοι κολοσσοί και να γίνουν ριζικές αναθεωρήσεις στην παραγωγική διαδικασία.

Ο γερμανικός όμιλος διαθέτει παγκοσμίως 124 εργοστάσια, εκ των οποίων τα 72 φιλοξενούνται στην Ευρώπη και τα 28 στη Γερμανία. Οι μονάδες αφορούν στην παραγωγή επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων, κινητήρων και εξαρτημάτων. Όσο για το εργατικό δυναμικό, ξεπερνά τους 670.000 εργαζομένους.

Σύμφωνα με τον Herbert Diess, λόγω της διακοπής λειτουργίας των εργοστασίων και την περιορισμένη ζήτηση, το VW Group έχει απώλειες σχεδόν 2 δις ευρώ την εβδομάδα.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για μείωση της αγοράς κατά 40% τον Μάρτιο, με τον κλάδο να οδεύει προς κατάρρευση.

«Πρέπει να θέσουμε την κατάσταση άμεσα υπό έλεγχο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την κρίση, χωρίς να χαθούν θέσεις εργασίες. Μόνο στην Κίνα κινείται κάτι. Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ούτε πωλήσεις, ούτε έσοδα. Απαιτούνται δραστικά μέτρα τώρα», δήλωσε ο Diess.

zougkla.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η αγορά του tax-free shopping

Taste and Hospitality

Επτά στα 10 ξενοδοχεία στην Πάρο σκέφτονται να παραμείνουν κλειστά

Taste and Hospitality

Άρχισαν οι αιτήσεις για το Βαρώσι από τους Ε/κ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!