Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Corona : Aναστέλλεται η παραγωγή μπύρας λόγω του Covid-19

Ο όμιλος Grupo Modelo,  ζυθοποιός της μπύρας Corona, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει προσωρινά την παραγωγή σύμφωνα με τις εντολές της κυβέρνησης του Μεξικού, εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

Η ανακοίνωση ακολουθεί μια νέα κυβερνητική εντολή με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού που θεωρούσε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των ζυθοποιών μη ουσιαστικές.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η Grupo Modelo θα σταματήσει προσωρινά τη ζύμωση της μπύρας Corona και των άλλων εμπορικών σημάτων της – συμπεριλαμβανομένης της Modelo και της Victoria- που εξάγονται σε 180 χώρες.

Η Grupo Modelo, η οποία ανήκει στην AB InBev, λειτουργεί 11 ζυθοποιίες στο Μεξικό.

Στις 30 Μαρτίου, η κυβέρνηση του Μεξικού κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο και διέταξε την άμεση αναστολή όλων των μη ουσιωδών δραστηριοτήτων μέχρι τις 30 Απριλίου, αφού ο αριθμός των περιπτώσεων Covid-19 στη χώρα υπερέβη τα 1.000.

Σε δήλωσή του, ο Grupo Modelo ανέφερε ότι η αναστολή θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή και ότι βρίσκεται ήδη στη διαδικασία μείωσης της παραγωγής σε επίπεδο στο οποίο θα μπορούσε να επαναληφθεί μετά την άρση της αναστολής.

Σύμφωνα με την εντολή της κυβέρνησης, μόνο η γεωργία και η παραγωγή τροφίμων θεωρήθηκαν απαραίτητες και ικανοί να συνεχίσουν να λειτουργούν.

“Εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κρίνει σκόπιμο να εκδώσει κάποια διευκρίνιση επιβεβαιώνοντας την μπύρα ως αγροτοβιομηχανικό προϊόν, στο Grupo Modelo είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε ένα σχέδιο με πάνω από το 75% του προσωπικού μας που εργάζεται από το σπίτι και ταυτόχρονα να εγγυάται την παροχή της μπύρας “, δήλωσε ο ζυθοποιός σε δήλωση.

Στις ΗΠΑ, η Corona διανέμεται από την Constellation Brands αφού η AB InBev πώλησε τα δικαιώματα διανομής της Grupo Modelo το 2013.

Νωρίτερα φέτος, η AB InBev δήλωσε ότι είχε χάσει 170 εκατομμύρια δολάρια κέρδη κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2020 εξαιτίας της επιδημίας κοροναϊού.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η επιδημία έχει οδηγήσει σε “σημαντική μείωση” της ζήτησης στην Κίνα, με αποτέλεσμα να χάσει έσοδα ύψους περίπου 285 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την περίοδο.

Ωστόσο, η εταιρεία υπογράμμισε την ισχυρή ετήσια απόδοση της Corona, η οποία σημείωσε αύξηση 21% εκτός του Μεξικού, με σημαντικές εισφορές από αγορές όπως η Κίνα και η Νότια Αφρική.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Χαμένοι στην μετάφραση» μαγαζάτορες και Αστυνομία (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής:«Μας τιμωρούν με το άνοιξε – κλείσε»

Η μαύρη αγορά των μανιταριών- Οι Κυπριακές πατέντες…

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!