Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

PSI: Παράθυρα ανοιχτά, κουρτίνες να ανεμίζουν και διακόσμηση με άρωμα φύσης

To «PSI» είναι ένα κατάστημα διακόσμησης και αναμνηστικών ειδών που ιδρύθηκε το 2017 στην Πάφο, από τέσσερις αδελφές, με καλλιτεχνικές ανησυχίες και μεγάλη αγάπη για την Κύπρο. Τα προϊόντα του περιλαμβάνουν διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι ή το γραφείο, κοσμήματα και αναμνηστικά δώρα, αποκλειστικά με πολλά αντικείμενα τα οποία κατασκευάζουν οι ίδιες, πειραματιζόμενες με υλικά όπως το μπετόν, το νήμα και τη ρητίνη.

Tο κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του τον Μάρτιο του 2017, στην παλιά πόλη της Πάφου, πριν ακόμα ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης της παλιάς πόλης. Συνομιλήσαμε με την Σκεύη Παχύ και είχε αρκετά να μας πει.

Ποια είναι η «φιλοσοφία» της «PSI»;

Το κατάστημα έχει δημιουργηθεί από μια ανάγκη να δοθεί μια πνοή ανανέωσης στον τομέα της διακόσμησης αλλά και της ευρύτερης έννοιας του δώρου. Προϊόντα κατασκευασμένα αποκλειστικά από Έλληνες και Κύπριους σχεδιαστές που στοχεύουν στην διατήρηση της Ελληνικής  και Κυπριακής κουλτούρας αλλά με μια πιο δημιουργική και σύγχρονη πνοή υποστηρίζοντας τους μικρούς επαγγελματίες της τέχνης, της μόδας, του σχεδιασμού και της χειροτεχνίας. Η επιλογή της περιοχής όπου αποφασίστηκε να στεγάζεται το κατάστημα επίσης δεν ήταν  τυχαία. Είναι το κέντρο της πόλης, παλαιά πόλη όπως την ονομάζουν, στην οποία έχει γίνει ανάπλαση. Είναι μια περιοχή που συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο, ακριβώς αυτό που πρεσβεύει και το κατάστημα μας.

Πριν αποφασίσουμε να αλλάξουμε την διακόσμηση ενός χώρου ποια είναι τα πρώτα βήματα που μας συμβουλεύουμε να κάνουμε για να μην προβούμε σε αχρείαστες αγορές;

Ειδικά τις μέρες που διανύουμε, που αναγκαζόμαστε να περνούμε πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι, ίσως γίνεται πιο έντονη η ανάγκη για μια ανανέωση του χώρου μας, χωρίς φυσικά να προβούμε σε αχρείαστες αγορές. Προτείνουμε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να δείτε με μια νέα ματιά τα αντικείμενα που μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι. Μη φοβηθείτε να τα βάψετε, ή να τους βρείτε άλλες χρήσεις.

Ένα αντικείμενο μπορεί εύκολα να «χακαριστεί» και να μετατραπεί σε κάτι άλλο. Για παράδειγμα ένα παλιό διακοσμητικό, μπορούμε να το βάψουμε και να του δώσουμε μια νέα ζωή. 

Ποιες είναι οι τάσεις της διακόσμησης σ’ ότι αφορά το καλοκαίρι;

Αυτό θα σε χαροποιήσει ιδιαίτερα Νικολέτα, γνωρίζοντας πόσο αγαπάς τη φύση, τον μικρό σου κήπο. Σου έχω πολύ καλά νέα λιπόν: Οι τάσεις διακόσμησης για το καλοκαίρι είναι τα φυτά στον εσωτερικό χώρο. Κάθε σπίτι, ειδικά το καλοκαίρι χρειάζεται έναν αέρα φρεσκάδας; Έτσι δεν είναι;

Εδώ θα σου πω ότι προτιμούμε αληθινά φυτά, και όπως φαντάζομαι έχεις καταλάβει και από το κατάστημα μας, τα αγαπημένα μας είναι: οι κάκτοι και τα παχύφυτα, τα οποία είναι πολύ ανθεκτικά.

Επίσης τα χρώματα δίνουν μια νότα ανανέωσης στο σπίτι. Μην φοβηθείτε να παίξετε με το μπλε, το  ροζ ή το πράσινο. Επιλέξτε χρώματα που να σας εκφράζουν.

Έχω δει και δημιουργίες από μπετόν και terrazzo όπου πρόσεξα ότι εντάσσονται και σε πολλά ξενοδοχεία ή και café;

 Ακριβώς μπετόν και το terazzo είναι μια τάση που επανέρχεται, γιατί έχουν «χαρακτήρα» που θα ανανεώνουν την κάθε γωνία του σπιτιού, αλλά και ενός χώρου που ανήκει στην κατηγορία της εστίασης.

Τι γίνεται όμως με τα χρώματα…Προσωπικά το μπετόν μου μοιάζει πολύ «αυστηρό» υλικό.

Μα ακριβώς είναι εδώ που κρύβεται η μαγεία της δημιουργίας. Και θα σου πρότεινα να μην «φοβηθείς» να τα εντάξεις στο χώρο σου. Τα χρώματα της σοφίας και το μπετόν: Προτείνουμε τις κεφάλες και φυσικά τα μπετονένια γλαστράκια σε διάφορα χρώματα τα οποία μπορούν να δώσουν μια νότα ανανέωσης σ’ όλους του χώρους του σπιτιού. 

Αν σας έλεγαν να διακοσμήσετε με τα αντικείμενα σας ένα café παραλιακό και παραδοσιακό τι θα βάζετε μέσα σ’ αυτό;

Η σχετικά καινούργια μας εμμονή είναι τα γλαστράκια terrazzo που κατασκευάζονται είτε με πέτρες από την θάλασσα, είτε με γυαλί συνήθως χρώματος μπλε, άσπρο και πράσινο. Πιστεύουμε αυτά τα γλαστράκια θα έδιναν μια πνοή φρεσκάδας και θα ήταν μια τέλεια επιλογή  για ένα παραδοσιακό παραλιακό καφέ. Γνωρίζω ότι ταξιδεύεις αρκετά και επιλέγεις παραδοσιακά χωριουδάκια της Κύπρου. Είμαι σίγουρη ότι αυτό θα το έχεις δει ήδη. Είναι μια τάση που προτείνουμε ανεπιφύλακτα ακόμη και για café της πρωτεύουσας.

Περισσότερες πληροφορίες:

PSI Cultural Gift Shop

(+357) 26 270385

https://www.facebook.com/psiculturalgiftshop/

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Εργοτάξια: Kλείδωσαν όλα τα έργα με 40,000 εργαζόμενους στην αναμονή – Ανυπολόγιστες συνέπειες

Νερό με λεμόνι: Πώς και πότε πρέπει να το πίνετε

Taste and Hospitality

H γέριμη η μάσκα, Ο Νίκος με τα δώρα…τα botox, o μπάφος, το εμβόλιο και οι εξυπνάδες

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!