Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Ελληνικό «recovery plan»: Ξενοδοχεία και μαγαζιά θα «γονατίσουν» – Ανοίγουν Ιούλιο

Υπό άκρα μυστικότητα το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Υγείας ετοιμάζουν την άρση των περιοριστικών μέτρων με τον προγραμματισμό να δείχνει τα μέσα Μαΐου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ στα μέσα Μαΐου θα ανεβάσουν ρολά μικρά εμπορικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ τα ξενοδοχεία μεταφέρονται για τις αρχές Ιουλίου.

Σε ότι αφορά τα σχολεία εξετάζεται τη τμηματική επάνοδος των τάξεων και η λειτουργία δύο βαρδιών.

Συμφωνά με πληροφορίες ο Κ. Μητσοτάκης έχει δώσει την τελευταία εβδομάδα ρητές οδηγίες στον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια για να καταστρώσει ένα σχέδιο τμηματικής εξόδου της χώρας από την κρίση.

Ένα τέτοιο σχέδιο, που βασίζεται σε διεθνή μοντέλα και στη βέλτιστη δυνατή εμπειρία, έχει παρουσιαστεί ήδη στον πρωθυπουργό ο οποίος έχει εξουσιοδοτήσει αντιστοίχως τα υπουργεία Ανάπτυξης, Παιδείας και Τουρισμού να καταστρώσουν ανάλογα σχέδια βάση προτεραιοτήτων.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή αυτών των σεναρίων θα παίξει η συνολική επαναξιολόγηση των περιοριστικών μέτρων τις πρώτες ημέρες μετά το Πάσχα και ο πτωτικός ρυθμός της νόσου.

Κυβερνητικά στελέχη πάντως ξεκαθαρίζουν ότι τα αυστηρά μέτρα για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες θα εξακολουθούν να ισχύουν έως το τέλος Μαΐου ενώ το μέτρο των συναθροίσεων για πάνω από 10 άτομα θα αρθεί στις 10 Μαΐου.

Στην Κύπρο

Μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο Υφυπουργός Τουρισμός, Σάββας Περδίος, δήλωσε ότι αναμένεται μείωση τουλάχιστον της τάξης του 50% σε έσοδα και αφίξεις, δεδομένου ότι δύσκολα θα έχουμε πριν τον Ιούλιο, στην καλύτερη περίπτωση, άφιξη τουριστών, καθώς αυτό εξαρτάται τόσο από την άρση των περιορισμών διακίνησης και έναρξης των πτήσεων στην Κύπρο, όσο και στις υπόλοιπες χώρες, αλλά και στην ψυχολογία και την οικονομική δυνατότητα των πολιτών να κάνουν διακοπές.

    

Θα πάρει αρκετά χρόνια η Κύπρος να επιστρέψει στα δεδομένα των τελευταίων χρόνων, σημείωσε, καθώς τα προβλήματα του κορωνοϊού θα συνεχισθούν και του χρόνου και του επόμενου χρόνου, ανέφερε. 

Ethos.gr/radioproto

 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

      

 

     

Related posts

Τίτλοι τέλους για Κυπριακές εταιρείες …χωρίς την «παρέμβαση» του COVID-19

Taste and Hospitality

Κλειστά και αυτά τα καταστήματα τις Κυριακές!

Εξαφανίστηκε κοράκι από τον Πύργο του Λονδίνου – Τι λέει ο θρύλος (BINTEO)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!