Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Ο COVID-19 «πάγωσε» την ποτοαπαγόρευση στην Κύπρο σε δρόμους, παγκάκια, και πλατείες…

Τέλος στο αλκοόλ σε δρόμους, πλατείες και πεζόδρομους επιδίωκε να βάλει το υφυπουργείο Τουρισμού. Εντός διμήνου, ο υφυπουργός Σάββας Περδίος θα προωθούσε σχετική νομοθεσία στη Βουλή με την οποία θα απαγορευόταν η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους. Αυτό όμως έμεινε στο “ψυγείο” λόγω της πανδημίας και στη χώρα μας.

 Το εν λόγω νομοσχέδιο βρίσκεται στα τελικά στάδια συγγραφής του, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», τον Φεβρουάριο του 2020, αυτή τη στιγμή καθορίζονται οι τελικές λεπτομέρειες. Στόχος είναι όπως ψηφιστεί άμεσα προκειμένου να ισχύσει από τη φετινή τουριστική περίοδο η εν λόγω νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της η συνάδελφος Δήμητρα Λάντου θα προταθεί όπως απαγορευτεί η κατανάλωση αλκοόλ σε δρόμους, παγκάκια, πλατείες, πάρκα και πεζόδρομους. Ο στόχος του κ. Περδίου είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και των τουριστών, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Αγία Νάπα. Όπως ανέφερε ο κ. Περδίος σε πρόσφατη συνέντευξή του στον «Φ», χώρες όπως την Κροατία και την Ισπανία απαγόρευσαν πρόσφατα την κατανάλωση αλκοόλ στους δρόμους κι είναι κάτι που θέλουμε να υιοθετήσουμε και εμείς. «Η αναβάθμιση της ασφάλειας τόσο των πολιτών όσο και των τουριστών είναι προτεραιότητα για μας», δήλωσε.

Παράλληλα με την απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ, ο κ. Περδίος επιδιώκει και την απαγόρευση του αερίου γέλιου.

 «Μια νέα νομοθεσία που θέλουμε να δημιουργηθεί είναι αυτή που θα ρυθμίζει την κυκλοφορία των σκούτερ. Θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η λειτουργία τους και ο οδηγός να φέρει κράνος και επιγονατίδες. Μια άλλη ρύθμιση που θέλουμε να δρομολογήσουμε αφορά στα αυτοκίνητα ενοικιάσεως (Ζ). Θα επιδιώξουμε όπως αποθηκεύει ο επιχειρηματίας τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας του πελάτη για τυχόν πρόστιμα, όπως γίνεται σε άλλες χώρες», είχε αναφέρει ο κ. Περδίος. Τέλος, ψηλά στην ατζέντα του υφυπουργείου είναι και το ζήτημα της ηχορύπανσης.

Η σχετική νομοθεσία εν όψει του θανατηφόρου ιού στην χώρα μας πατάει φρένο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όταν επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς, η συζήτηση να συνεχιστεί στα έδρανα της Βουλής.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Celestyal: Νέες τιμές και δρομολόγια για το 2023-24

Taste and Hospitality

Κάποιος κάνει πλάκα- Οι αρνητές του safepass να κάθονται σε café αλλά να μην τους σερβίρουν

Taste and Hospitality

Οι νέες κοινότητες που εντάχθηκαν στο υδρευτικό δίκτυο του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας 

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!