Νέα

«Κοιμηθείτε ήσυχοι»: Μειωμένο το ρεύμα κατά 10% – Μέχρι πότε (ΒΙΝΤΕΟ)

Μειωμένο κατά 10% συνεχίζει να είναι για τους καταναλωτές μέχρι το τέλος Μαΐου, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, με τις τιμές της Αρχής Ηλεκτρισμού να κινούνται στους ρυθμούς της έκτακτης κατάστασης που βιώνει ο τόπος.

«Η μείωση 10% σε όλα τα τιμολόγια, όλων των πελατών ανεξαιρέτως, αντιστοιχεί σε ένα ποσό της τάξης των 10 εκ. ευρώ που είναι χρήματα που θα πληρώσει η ΑΗΚ, για να καλύψει αυτή τη μείωση του 10%, η οποία θα εμφανίζεται στα τιμολόγια των πελατών μας, κάτω στο δεξί μέρος του λογαριασμού θα φαίνεται ευδιάκριτα», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Πρόκειται για μια απόφαση, όπως διευκρινίζει ο Οργανισμός, που αναμένεται να επανεξετασθεί μετά το τέλος της δίμηνης αυτής έκπτωσης, ενώ την ίδια ώρα και θέλοντας να εκμεταλλευθεί τα διεθνή δεδομένα και τα όσα καταγράφονται με τα ιστορικά χαμηλά των τιμών, στις πετρελαϊκές αγορές, η ΑΗΚ προχωρεί στην προαγορά και πρόσθετων ποσοτήτων μαζούτ, προς όφελος των καταναλωτών.

«Έχουμε προβεί και σε προαγορά 90 χιλιάδων μετρικών τόνων μαζούτ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως καύσιμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, για τους επόμενους μήνες // οι αποθηκευτικοί χώροι καλύπτουν περίπου παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες», πρόσθεσε η κ. Παπαδοπούλου.

Οι αποθηκευτικοί χώροι, υπέδειξε, είναι γεμάτοι με τα καύσιμα που έχουν αγοραστεί, ενώ η όποια κίνηση γίνεται, κινείται στη βάση και των γνωμοδοτήσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πάφος: Σε μια μέρα, 24 ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής “πήραν” πρόστιμο

Κλειστή μια λωρίδα παρά τον Κόρνο για τρεις μήνες

Taste and Hospitality

Πάσχα: Aς μην προκαλέσουμε την τύχη μας – Σχέδιο δράσης της Αστυνομίας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!