Νέα Νεα της Αγορας

Φοβάται παγίδες ο ΠτΔ: Έντονες πιέσεις

Κλειστά κρατά τα χαρτιά της η Κυβέρνηση σε σχέση με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ στο παρασκήνιο το Προεδρικό δέχεται έντονες πιέσεις από επιχειρηματίες και διάφορους κλάδους για επίσπευση των διαδικασιών, ενώ ο κάθε κλάδος αγωνιά για το δικό του μερίδιο απωλειών από τους περιορισμούς. Ο Πρόεδρος ακούει τις ανησυχίες όλων, αλλά διαμηνύει ότι ανησυχεί περισσότερο από τις παγίδες που μπορεί να κρύβει κάθε απόφαση, που μπορεί να οδηγήσει στο να χάσουμε τον έλεγχο όταν μέχρι τώρα τα καταφέραμε.

 Και δεν εξετάζεται μόνο η οικονομία, που βεβαίως είναι το βασικό, αλλά και οι ελευθερίες των πολιτών, οι πιέσεις για τις εκκλησίες, για το λιανικό εμπόριο, τα κομμωτήρια, τα σχολεία, ακόμα και για τα θαλασσινά μπάνια. Καθοριστική για τις αποφάσεις η σημερινή συνάντηση του Προέδρου με την ειδική επιστημονική επιτροπή, η οποία θα τον ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο οι ειδικοί κρίνουν ότι θα πρέπει να αρχίσει η εφαρμογή των χαλαρώσεων, καθώς και για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται από πολίτες και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας άρσης των μέτρων, ώστε να αποφευχθεί η επανεμφάνιση του κορωνοϊού στην κοινωνία.

 Το σκηνικό αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει εντελώς αύριο κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αφού κατά τη χθεσινή σύσκεψη της διυπουργικής επιτροπής δεν φαίνεται να λήφθηκαν οριστικές αποφάσεις. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι όπως συνέβη και κατά τη διαδικασία εφαρμογής των περιορισμών, έτσι και τώρα, καταγράφονται διαφωνίες μεταξύ των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Εκείνο που φαίνεται να έχει συμφωνηθεί, είναι η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας άρσης των μέτρων, που είναι η ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου, ενώ η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα προχωρήσει και σε νέες δειγματοληψίες (20.000) από εργαζόμενους οι οποίοι αναμένεται ότι θα επιστρέφουν σταδιακά στην εργασία τους, με προτεραιότητα στους εργαζόμενους στην οικοδομική βιομηχανία.

 Σε ό,τι αφορά την επιδημία, χθες ανακοινώθηκαν 5 νέα κρούσματα κορωνοϊού αλλά και ένας ακόμα θάνατος ο οποίος ανεβάζει τον συνολικό αριθμό θανάτων ασθενών με κορωνοϊό στους 20. 

Φιλελεύθερος

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Μην πυροβολείτε» τη μουσική: Σ’ ένα ψυχρό κόσμο, είναι η μόνη που δίνει «φτερά» στο νου

Kαι άλλα μέτρα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ολικό lockdown… «Έξοδος» μια φορά την μέρα

Taste and Hospitality

Υπεραγορές: Θα λάβουν μέτρα αν συνεχίσει το μέτρο του SafePass

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!