Παρουσίαση Φιλοξενία

Στο έλεος το θρυλικό Βερεγγάρια – Σωριάζεται σιγά -σιγά (ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

Το ξενοδοχείο που  ξεκίνησε να κτίζεται το 1927, φαίνεται ότι αρχίζει πλέον κυριολεκτικά να σωριάζεται αφού δεν αντέχει άλλο να στέκεται «μοναχικό» στα βουνά της περιοχής του Τροόδους μην αντέχοντας κυρίως την κακοκαιρία αλλά και τις φθορές που υπέστη τα τελευταία 40 χρόνια. 

Το Βερεγγάρια  που έχει την φήμη του πιο στοιχειωμένου μέρους στην Κύπρο, σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοτάρχη Προδρόμου Νεόφυτου Νεόφυτου:  «Στις 10 Ιανουαρίου η γειτονιά του Βεραγγάρια ξύπνησε με ένα εκκωφαντικό θόρυβο.  Το πρωί αντίκρυσα ένα λυπηρό θέαμα. Κατέρρευσε και το Β.Α τμήμα σε μεγαλύτερο από το Ν.Δ. Κρίμα…ένα θρυλικό κτήριο να καταρρέει και να πεθαίνει σιγά – σιγά».

Μιλώντας σήμερα με τον Κοινοτάρχη μας ανέφερε πως: Εκτός από ο Β.Α τμήμα έχει πέσει και μέρος της πρόσοψης.

Το ξενοδοχείο Βερεγγάρια βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρων και ανεγέρθηκε πριν από 88 χρόνια, το 1930, σε γη συνολικού εμβαδού 26.520 τετραγωνικών μέτρων, με σκελετό από συνδυασμό πέτρας και οπλισμένου σκυροδέματος και τοιχοποιία από πέτρα.

Το κυρίως κτήριο έχει εμβαδόν 4.500 τ.μ. και αποτελείται από 80 δωμάτια σε 2 πτέρυγες. Στο ανατολικό τμήμα του τεμαχίου υπάρχει ξενώνας 60 χρονών με εμβαδόν 280 τ.μ. Στο βορειοανατολικό τμήμα υπάρχει καφεστιατόριο εμβαδού 200 τ.μ. και εξωτερικά πισίνα.

Ο Ιωάννης Κόκκαλος ήταν ο οραματιστής και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο. Στο χωριό του καθώς και στον επιχειρηματικό κόσμο ο Ιωάννης Κόκκαλος ήταν γνωστός κυρίως με το επώνυμο του. Γεννήθηκε κοντά στο 1900 στον Πρόδρομο, όπου και μεγάλωσε.

Verengaria Ghost Hotel … Cyprus From Air. By Manos

Nα σημειωθεί ότι όπως αποκαλύψαμε αποκλειστικά τον Σεπτέμβριο τελευταίος υποψήφιος  επενδυτής «φάντασμα» όπως τον χαρακτηρίσαμε τότε (1/9/19) αφού ποτέ δεν αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του και «κρυβόταν» πίσω από τους δικηγόρους του, περίμενε την επόμενη δημοπρασία, γνωρίζοντας βέβαια ότι η αξία του ακίνητου θα μειωνόταν κατά 30%, χωρίς “ανταγωνιστή”.

Την ώρα που ο Ρώσος επιχειρηματίας βρισκόταν στον Πρόδρομο και ετοιμαζόταν να βάλει τις τελικές υπογραφές, τον  ειδοποιήσαν ότι ο γιος του, ο οποίος ήταν αθλητής στους κρίκους, σκοτώθηκε ενώ προπονείτο. Ο ίδιος επιχειρηματίας αναχώρησε από την Κύπρο, απέσυρε το ενδιαφέρον για απόκτηση του ξενοδοχείου και δεν επέστρεψε ποτέ πίσω.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δεν έχεις δει ποτέ σου τόσο περιέργη πόλη!

Taste and Hospitality

Ο Σύρος που ανακηρύχθηκε «βασιλιάς των Κυπριακών Ξενοδοχείων» (ΦΩΤΟΣ)

Σκηνικό για ταινία τρόμου…στις Πλάτρες (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!