Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Κυπριακές εταιρίες οδηγούνται σε χρεοκοπία…(Ανακοίνωση)

Tο ΚΕΒΕ χαιρετίζει τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση των τριών νέων νομοσχεδίων για στήριξη της οικονομίας στα οποία περιλαμβάνεται και πρόταση για το θέμα των ενοικίων.

Με την ευκαιρία αυτή το ΚΕΒΕ απευθύνει για ακόμα μια φορά δημόσια έκκληση στην Βουλή για την άμεση έγκριση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για διάθεση στις επιχειρήσεις δανείων συνολικού ύψους 2 δις. ευρώ με κυβερνητικές εγγυήσεις.

 Όπως αναφέρει το ΚΕΒΕ, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν και άλλο χρονικό διάστημα χωρίς ρευστότητα, αφού τον τελευταία ενάμιση μήνα οι περισσότερες είναι χωρίς νέες πωλήσεις και χωρίς εισπράξεις χρημάτων.

 Η εικόνα αυτή, αν συνεχιστεί, τονίζει το ΚΕΒΕ, θα οδηγήσει χωρίς καμιά αμφιβολία σε υπονόμευση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, με άμεσο αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε χρεοκοπίες εταιρειών και σε αύξηση της ανεργίας.

 Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει επίσης την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το ζήτημα των ενοικίων η οποία στην ουσία υιοθετεί την άποψη του ΚΕΒΕ ότι το θέμα θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών, ιδιοκτητών και ενοικιαστών, και ότι η μόνη παρέμβαση του κράτους θα μπορούσε να έχει τη μορφή κάποιων φορολογικών κινήτρων προς τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να διευκολυνθούν τέτοιες διευθετήσεις, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες και αντοχές του κράτους.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Φρενάρει την αγορά Metropolitan και NCC από το κράτος η Βουλή

Taste and Hospitality

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00 Μάσκα και σε ανοικτούς χώρους παγκύπρια

Eνοικίαση πισίνας σε σπίτια – Ισπανία και Γαλλία «δείχνουν» την νέα τάση

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!