Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Οι φήμες…έγιναν σκέψεις για το άνοιγμα ή όχι των ξενοδοχείων στην Κύπρο

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση για το θα γίνει με τα ξενοδοχεία αναφέρει ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Χάρης Λοϊζίδης στη Cyprus Times, πέρα από τις δημόσιες τοποθετήσεις των αρμόδιων Υπουργών.

«Περιμένουμε να βγουν τα συγκεκριμένα προγράμματα και πλάνα και πότε θα ανοίξουν τα αεροδρόμια. Οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι αλληλένδετες με τα αεροδρόμια» επισημαίνει.

«Δεν μπορούν να ανοίξουν τα ξενοδοχεία χωρίς τα αεροδρόμια»

Κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με την κατάσταση που κυριαρχεί μεταξύ των ξενοδόχων ο κ. Λοϊζίδης αναφέρει πως «υπάρχει προβληματισμός διότι αν δεν ανοίξουν τα αεροδρόμια για να έρθουν οι τουρίστες αντιλαμβάνεστε ότι θα ανοίξουν και θα έχουν από δέκα πελάτες» αναφέρει σημειώνοντας πως «ένα ξενοδοχείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με 10-20 πελάτες». Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το πόση δουλειά θα έχουμε. Επίσης ποιος θα είναι ο όγκος των πτήσεων που θα ελευθερωθεί και πότε θα γίνει αυτό. Όλα αυτά είναι αλληλένδετα» τονίζει.

«Θα πρέπει να κάνουμε ακόμη 1-2 εβδομάδες υπομονή για δούμε πως διαμορφώνεται η κατάσταση επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι μερικοί ξενοδόχοι, και μάλιστα ιδιοκτήτες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, εξέφρασαν πρόθεση να μην λειτουργήσαν για φέτος ο κ.Λοϊζίδης αναφέρει πως «όντως υπάρχει από μερικούς η πρόθεση να μην λειτουργήσουν φέτος, ωστόσο η δική μου άποψη είναι πως οποιοσδήποτε εκδηλώσει άποψη τώρα πιστεύω πως είναι βεβιασμένη. Ας δώσουμε ακόμη λίγο χρόνο» επισημαίνει.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει ανάσα στην αγορά, ο κ. Λοϊζίδης σημείωσε πως «αν θα λειτουργήσει η Αγγλική αγορά και η Ρωσική, από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο τότε κάτι μπορεί να γίνει, ίσως πάρουμε μια ανάσα οικονομική».

Τεράστιο το πλήγμα σε όλες τις πόλεις αλλά κυρίως στην Αγία Νάπα που είναι καθαρά τουριστική περιοχή. «Σιγουρά θα βγουν πακέτα έτσι να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των Κύπριων» τονίζει.

Πηγή : Cyprus Times

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πωλείται το ξενοδοχείο του αείμνηστου Γιάννη Πουλόπουλου

Taste and Hospitality

Ξεπέρασε το 100% η πληρότητα σε κέντρα αναψυχής το τριήμερο

Taste and Hospitality

Eμβολιασμένοι/Ανεμβολίαστοι: Tι αλλάζει από 1η Δεκεμβρίου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!