Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Αμμοχώστος: Το καλύτερο σενάριο να ανοίξουν τουλάχιστον 17 ξενοδοχεία (ΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Ο Δώρος Τάκκας, Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων Αμμοχώστου (ΠΑΣΥΞΕ), πριν ακόμα το πρώτο διάταγμα το ΠτΔ, δήλωνε χωρίς ωστόσο να καταλάβει κανείς την έκταση των δηλώσεων του ότι ο τουρισμός της Κύπρου θα πληγεί σε πολύ σοβαρό βαθμό. Και ενώ στρέψαμε όλοι την προσοχή μας σ’ ένα ιό και γίναμε ειδήμονες (σε αρκετές περιπτώσεις «καλύτεροι» και από τους γιατρούς) και ασχοληθήκαμε με «πλύσιμο χεριών, μάσκες, το άνοιξε -κλείσε των παραθύρων, την «τραγωδία» που #μένω σπίτι) θυμηθήκαμε ότι υπάρχει και η εστίαση και τα ξενοδοχεία.

Από τους πρώτους λοιπόν ο κ.Τάκας τον οποίο και φιλοξενήσαμε στο Taste and Hospitality, δήλωνε τα κακώς κείμενα που έρχονται στον τουρισμό. Σε μια από τις off the record συζητήσεις μας ομολογώ ότι δεν ήθελα να πιστέψω ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν πολλά ξενοδοχεία στη χώρα μας. Μου μιλούσε με αριθμούς και τεκμηριώσεις και απλά νόμιζα ότι είναι εκτιμήσεις μαθηματικές.

Τα μέτρα έχουν διαλύσει τις επιχειρήσεις, την εφοδιαστική αλυσίδα και όλα πλέον μοιάζουν με ντόμινο. «Φέτος στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου δεν έχουμε δραματική αλλαγή από τα σημερινά δεδομένα δεν αναμένω να ανοίξουν πέραν του 20% , όχι πως δεν θέλουν αλλά δεν μπορούν. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι πέραν των 250 ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας περίπου 60 χιλιάδων κλινών λειτουργούν στην Κύπρο, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Υφυπουργείου Τουρισμού, ενώ στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου λειτουργούσαν 87 ξενοδοχειακές μονάδες δυναμικότητας 22.643 κλινών.

Δώρος Τάκκας, Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων Αμμοχώστου (ΠΑΣΥΞΕ)

“Οι μεγάλες αγορές για την περιοχή (Η.Β,Ρωσία, χώρες της Σκανδιναβίας) μας δήλωσαν πως πολύ θα είναι πολύ δύσκολο να έχουν πρόγραμμα φέτος. Οπόταν μας απομένουν πιο μικρές αγορές και οι Κύπριοι φυσικά” συμπληρώνει ο κ. Φάκκκας και συνεχίζει:

Η Αμμόχωστος αντιμετωπίζει ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Κύπρος αφού είναι η πλέον τουριστική επαρχία κ αυτό επηρεάζει αρνητικά όχι μόνον τα ξενοδοχεία αλλά όλες τις συνδεδεμένες μα τον τουρισμό επιχειρηματίες .

Το πρόβλημα είναι οξύ και μας απασχολεί και το θέμα της ανεργίας και τα πολύ χαμηλά επιδόματα (360 ευρώ) σε μερίδα εργαζόμενων στη βιομηχανία.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες από τον υφυπουργό, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Η όποια τουριστική δραστηριότητα υπάρξει είναι καλοδεχούμενη αλλά γνωρίζουμε ότι θα είναι μικρή και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Δεν παύουμε να ελπίζουμε για το καλύτερο κ σίγουρα θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Τα πράγματα θα αλλάξουν κάποια στιγμή κ θα έρθουν καλύτερες μέρες, κατέλεξε.

ΦΩΤΟΣ: Αρχείου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κλείνει προσωρινά η σήραγγα στο δρόμο Λεμεσού – Πάφου

Taste and Hospitality

Αισιοδοξία για τον τουρισμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Taste and Hospitality

Όλο και πιο κοντά στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown – Βαρύ το πλήγμα για όλη τη χώρα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!