Νέα Νεα της Αγορας

ΌΛΑ ΙΣΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ – Χειρουργοί και ψήστες στην ίδια κατηγορία

Μπερδεύουν τους χειρουργούς με τους ψήστες. Γάντια οι μεν, γάντια και οι δε. Μάσκα και οι μεν και οι δε. Σκούφο επίσης και οι δυο κατηγορίες. Μπορεί ακόμα αμφότερες οι τάξεις να φορούν και ποδιές, άσπρες κατά προτίμηση. Κάποιοι φαίνεται ότι σύγχισαν το χειρουργείο με τη φουκού. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι απαιτούν από τους ψήστες των εστιατορίων και των ταβερνών να φορούν γάντια. Κι όσοι δεν το γνωρίζουν, τα συγκεκριμένα γάντια είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, ελάχιστα ανθεκτικό ακόμα και σε θερμοκρασίες επίσης ελάχιστα πιο πάνω από εκείνη του ανθρώπινου σώματος.

Δίκαια ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης διαμαρτύρεται. Πώς μπορεί κανείς να δουλέψει μπροστά από τα κάρβουνα με θερμοκρασίες που τσουρουφλίζουν ακόμα και σε απόσταση μερικών μέτρων φορώντας πλαστικά γάντια; Φαίνεται ότι κάποιοι από εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις δεν έτυχε ποτέ να σταθούν μπροστά σε αναμμένα κάρβουνα. Αλλά πάλι να πιστέψουμε ότι υπάρχει ότι υπάρχει Κύπριος που δεν ασχολήθηκε με το ψήσιμο σούβλας; Ή έστω σουβλακιών; Λίγο δύσκολο. Ας ξαναδοκιμάσουν έχοντας στα χέρια πλαστικά γάντια για να δουν τι υποφέρουν οι επαγγελματίες ψήστες με όσα τους επιβάλλουν οι ειδήμονες για να μην κολλήσουν κορωνοϊό.

Ως τώρα οι ειδικοί, μαζί και η κυβερνητική πλευρά έδειξαν αξιοπρόσεκτη προσαρμοστικότητα στις πραγματικότητες της εποχής. Δεν δίστασαν να αναγνωρίσουν τα λάθη τους και να αναθεωρήσουν αποφάσεις τους. Η περίπτωση των γαντιών για την τάξη αυτή των εργαζομένων είναι προς αναθεώρηση. Ας την επανεξετάσουν εισακούοντας τις εκκλήσεις των επαγγελματιών των χώρων εστίασης.

Editorial: Νικολέτα Χρήστου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Γ’ Φάση χαλάρωσης μέτρων 5 – 24 Ιουνίου: Ανοίγουν καζίνα,αεροδρόμια…

Taste and Hospitality

Λειτουργία Ξενοδοχείων και άλλων Τουριστικών Καταλυμάτων

Taste and Hospitality

Πάφος: «Καραντίνα» με μαγιό, γιατί έτσι την «είδαν» Σύροι και Σουηδοί

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!