Διοίκηση Τάσεις

Μελέτη Cargill: Οι τύποι λίπων και λαδιών είναι ισχυροί παράγοντες εξέτασης της αγοράς

Μια μελέτη της Cargill διαπίστωσε ότι το 68% των καταναλωτών σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολουθεί στενά τον τύπο και την ποσότητα του λίπους και του λαδιού όταν καθορίζει ποια συσκευασμένα τρόφιμα θα αγοράσει.

Η μελέτη της Cargill’s Fatitude διεξάγεται ετησίως για να βοηθήσει στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών για την προώθηση της μελλοντικής καινοτομίας στα τρόφιμα. Στην πιο πρόσφατη μελέτη της, περίπου 6.600 αγοραστές πρωτογενών οικιακών ειδών παντοπωλείου ρωτήθηκαν σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Κίνας, της Βραζιλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι το ελαιόλαδο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σε κάθε χώρα για επιπτώσεις στην αγορά και τις αντιλήψεις για την υγιεινή σε συσκευασμένα τρόφιμα, ακολουθούμενη από λάδια ψαριών και αβοκάντο.

Τα αποτελέσματα διαπίστωσαν επίσης ότι οι ισχυρισμοί για την υγεία έχουν μεγάλη επιρροή κατά τη λήψη αποφάσεων για την αγορά τροφίμων, με το 54% των καταναλωτών να αναφέρουν ότι οι ισχυρισμοί που σχετίζονται με το λίπος, όπως χωρίς λιπαρά και χαμηλά λιπαρά, τους κάνουν πιο πιθανό να αγοράσουν τα συσκευασμένα τρόφιμα.

Εν τω μεταξύ, αρκετές χώρες δήλωσαν ότι είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν με αξίωση βιωσιμότητας, καθώς και οργανική πιστοποίηση.

“Καθώς η στάση των καταναλωτών απέναντι στα λίπη και τα έλαια έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρονται να καταναλώσουν υγιείς ποσότητες λαδιών”, δήλωσε η Nese Tagma, διευθύντρια στρατηγικής και καινοτομίας για την παγκόσμια επιχείρηση βρώσιμων λιπαντικών της Cargill.

Η Tagma πρόσθεσε: «Αυτή η έρευνα είναι ζωτικής σημασίας για να καθοδηγήσει τη σκέψη μας σχετικά με το αν θα αναζωογονήσει δοκιμασμένα και αληθινά προϊόντα ή θα αναπτύξει ένα νέο λάδι τηγανίσματος για να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες γεύσεις και τις επιλογές υγείας».

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι πόσο συχνά οι καταναλωτές διαβάζουν τις ετικέτες διαφέρουν ανάλογα με τη γεωγραφία. Οι Κινέζοι καταναλωτές βρέθηκαν να δίνουν τη μεγαλύτερη προσοχή (89%), ενώ οι Γερμανοί καταναλωτές το λιγότερο (48%).

Σχεδόν τα δύο τρίτα (61%) των αμερικανών καταναλωτών ανέφεραν την αποφυγή ορισμένων λιπών ή λαδιών, και μεταξύ εκείνων που κατατάσσονται ως «καθαρές ετικέτες», το 83% είπε ότι αποφεύγουν ορισμένα λίπη ή έλαια όπως κορεσμένα και τρανς λιπαρά.

Ο Florian Schattenmann, CTO και αντιπρόεδρος καινοτομίας και R&D στην Cargill, δήλωσε: «Το φαγητό γίνεται όλο και πιο εξατομικευμένο. Οι καταναλωτές βασίζουν τις αποφάσεις αγοράς τους σε συγκεκριμένα συστατικά. Ταυτόχρονα, η κοινωνία οδηγεί τις εταιρείες συστατικών τροφίμων να αναπτύξουν περισσότερες επιλογές για καταναλωτές που έχουν επίγνωση της υγείας.

«Η χρήση των καταναλωτικών πληροφοριών μας βοηθά να καινοτομούμε με τρόπους που εξισορροπούν τις κοινωνικές πιέσεις με τις ατομικές προτιμήσεις για τη δημιουργία υγιεινών, βιώσιμων και οικονομικά αποδοτικών προϊόντων».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Expedia γίνεται ο απόλυτος ταξιδιωτικός σύντροφος στη νέα εποχή- Ποιες αλλαγές έρχονται

Ξηρή και Υγρή ωρίμανση κρέατος

Taste and Hospitality

Εδώ θα στραφεί η επιχειρηματικότητα του μέλλοντος

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!