Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Ο Όμιλος Campari αγοράζει μερίδιο σε ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου

Ο Όμιλος Campari συμφώνησε να αποκτήσει 49% συμμετοχή στην Tannico, μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για κρασιά και αλκοολούχα ποτά στην Ιταλία, σε μια συμφωνία αξίας 23,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ιταλική εταιρεία ποτών δήλωσε ότι η κίνηση της αντιπροσωπεύει την επιβεβαιωμένη δέσμευσή της στην ανάπτυξη του διαδικτυακού καναλιού, καθώς πρόκειται να αναπτυχθεί μετά την πανδημία.

Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, η Campari θα αποκτήσει το 39% των μετοχών της Tannico, ενώ θα εγγραφεί σε μια αύξηση κεφαλαιουχικού κεφαλαίου για να φτάσει το 49% των μετοχών.

Μετά την εξαγορά, η Campari θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το μερίδιό της στο 100% ξεκινώντας από το 2025, με βάση ορισμένες προϋποθέσεις.

Η Tannico ιδρύθηκε το 2013 και περιλαμβάνει 14.000 κρασιά από περισσότερα από 2.500 εγχώρια και διεθνή οινοποιεία, καθώς και αλκοολούχα ποτά. Από το 2017, η Tannico έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 20 αγορές , συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Campari, η Tannico δέχθηκε πάνω από 7 εκατομμύρια επισκέπτες τους τελευταίους 12 μήνες και κατέγραψε καθαρές πωλήσεις 20,6 εκατομμυρίων ευρώ το 2019.

«Ως ουσιαστικό μέρος του ψηφιακού μας μετασχηματισμού, το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένα στρατηγικά σχετικό κανάλι για την επιχείρησή μας. Από αυτή την άποψη, η Tannico… αντιπροσωπεύει μια μοναδική και στρατηγική προσαρμογή με τους μακροπρόθεσμους στόχους μας για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων », δήλωσε ο Bob Kunze-Concewitz, Διευθύνων Σύμβουλος του Campari Group.

Συνέχισε: «Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Tannico, θα επιταχύνουμε τα αναπτυξιακά μας σχέδια στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ένα ήδη αναπτυσσόμενο κανάλι, αλλά πρόκειται να γίνουμε ακόμη πιο στρατηγικά μετά τις πιθανές μακροχρόνιες μεταβαλλόμενες συμπεριφορές των καταναλωτών λόγω της έκτακτης ανάγκης του Covid-19, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την ψηφιακές δυνατότητες. “

Ο Marco Magnocavallo, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Tannico, πρόσθεσε: «Σε αυτήν τη στιγμή, καθώς οι καταναλωτές εξελίσσονται σε μεγάλο βαθμό στις αγοραστικές τους συμπεριφορές, όλο και πιο κοντά στον διαδικτυακό κόσμο, είναι σημαντικό για την Tannico να έχει τους απαραίτητους πόρους για να επιταχύνει την ανάπτυξή της, χωρίς θυσιάζοντας την επιμέλεια που μας χαρακτηρίζει.

«Με τον Όμιλο Campari, βρήκαμε έναν ιδανικό συνεργάτη που μπορεί να μας υποστηρίξει στην εδραίωση της ηγεσίας μας στην ιταλική αγορά, καθώς και στην επέκταση της επιχείρησής μας στο εξωτερικό και στο κανάλι B2B».

Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος Ιουλίου 2020.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Απόψε ο γείτονας γίνεται «το μάτι της αστυνομίας» – Πώς θα μπαίνουν σε οικίες

Taste and Hospitality

Έρευνα: Καταστράφηκε η ξενοδοχειακή βιομηχανία – 50% δεν θα ανοίξουν καθόλου

Taste and Hospitality

Ταξιδεύετε Ελλάδα; Οι 6 «κόκκινες» σε στέλεχος Δέλτα περιοχές

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!