Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Οργάνωσε cocktail party στο σπίτι οικονομικά και εύκολα!

Όποια και αν είναι η περίσταση, ένα cocktail πάρτυ είναι πολύ ευχάριστο γεγονός! Θέλετε το απόγευμα με τους συναδέλφους ή η βραδιά με την παρέα να γίνει πιο ξεχωριστή; Η λύση είναι το cocktail πάρτυ! Και μπορείτε πολύ εύκολα και οικονομικά να το οργανώσετε.

Τα cocktail πάρτυ είναι μια πολύ καλή ιδέα για να περάσετε ένα ευχάριστο απόγευμα και βράδυ. Ο αρχικός σκοπός αυτών των πάρτυ ήταν για επαγγελματικές και κοινωνικές γνωριμίες. Οι παρευρισκόμενοι συγκεντρώνονταν, μιλούσαν και κατόπιν αντάλλασσαν στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρηματίες και μη, ανέπτυσσαν τον κοινωνικό τους κύκλο. Αυτού του είδους τα πάρτυ ξεκίνησαν να διοργανώνονται τις δεκαετίες του ’20 και του ’30.  

Σταδιακά, η ιδέα του cocktail πάρτυ γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα και επικράτησε. Αυτό οφείλεται και στο ότι μια τέτοια εκδήλωση διάρκειας 2-3 ωρών, με μενού που περιλαμβάνει μόνο ορεκτικά, είναι πολύ εύκολο να οργανωθεί και είναι μια πρακτική εκδήλωση που συνδυάζει ψυχαγωγία και εργασία.

Fun fact 1: Το πρώτο cocktail party διεξήχθει στο S. Louis στο Missouri το 1917!

Ας δούμε λοιπόν τα βήματα που πρέπει να κάνετε για ένα τέλειο cocktail party:

1. Το καθιστικό, η τραπεζαρία σας ή τώρα που το ευννοεί ο καιρός, ο κήπος και η βεράντα αρκούν για να φιλοξενήσουν 10-12 άτομα. Ξεκινήστε τη διαδικασία με τις προσκλήσεις για να καταλήξετε στον τελικό αριθμό των ατόμων που θα καθορίσει τις τελικές ποσότητες.

2. Διαμορφώστε το χώρο του πάρτυ για να υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας. Προσπαθείστε να τοποθετήσετε τα έπιπλά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσετε ιδανικά μέρη για συζήτηση, όπως ένα καφέ. Χαμηλά τραπεζάκια, πολυθρόνες, καναπεδάκια ανα δύο και ένα μεγάλο τραπέζι που θα χρησιμοποιήσετε ως μπουφέ. Ρυθμίστε τον φωτισμό και τη μουσική έτσι ώστε να μπορούν να μιλήσουν αλλά και να διασκεδάσουν οι παρευρισκόμενοι. Ένα μέσο επίπεδο έντασης και στο φωτισμό και στη μουσική θα είναι ιδανικό.

3. Όσον αφορά στο μενού της βραδιάς, μια πρακτική λύση είναι ένας κατάλογος με 3-4 επιλογές για cocktail. Επειδή το να στοκάρετε ολόκληρο το μπαρ είναι δαπανηρή και χρονοβόρα υπόθεση, μπορείτε να επιλέξετε 3-4 cocktail και να σερβίρετε αυτά. Επιπλέον, αν εφοδιαστείτε με κανάτες και dispenser, γεμίζοντας τα δοχεία αυτά με τα διαθέσιμα cocktail και τοποθετώντας τα στο μπουφέ, μπορεί ο κάθε καλεσμένος να σερβιριστεί μόνος του. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε και μη αλκοολούχες επιλογές, όπως cocktail χωρίς αλκοόλ, αναψυκτικά και χυμούς.

Fun fact 2: Τα cocktail χωρίς αλκοόλ λέγονται και mocktail, από το ρήμα mock που σημαίνει περιπαίζω, ξεγελάω.

4. Συνοδεύστε τα ποτά με γευστικά finger foods και ορεκτικά. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη και προσπαθήστε να συμπεριλάβετε αρκετές επιλογές ορεκτικών για να συνοδεύσουν οι καλεσμένοι σας το ποτό τους. Προμηθευτείτε πιατάκια μικρά σε μέγεθος για να μπορούν να κυκλοφορούν άνετα στο χώρο και να τσιμπολογούν παράλληλα.

5. Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι άλλη μια ιδέα που εφαρμόζεται κατά κόρον στα επιτυχημένα cocktail πάρτυ είναι ο παράγοντας της έκπληξης, ή αλλιώς wow factor. Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με ένα στοιχείο – έκπληξη όπως μια συσκευή pop corn ή με ένα cocktail σε έντονο χρώμα όπως το μπλε που θα αποτελέσει και το κεντρικό στοιχείο του μπουφέ.  

Fun fact 3: Τη δεκαετία του ’20 και του ’30, που τα cocktail πάρτυ μεσουρανούσαν, η ετικέτα απαιτούσε οι άνδρες να φορούν καπελάκι, το λεγόμενο cocktail hat και οι κυρίες ένα φουστάνι το γνωστό μέχρι και σήμερα cocktail dress.

Είτε έχετε κατά νου μια μικρή συγκέντρωση για φίλους, είτε μια πιο επίσημη εκδοχή για επαγγελματικούς λόγους ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για το σχεδιασμό του πάρτυ σας και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα στεφτεί με απόλυτη επιτυχία. Φορέστε ένα όμορφο σύνολο και απολαύστε το πάρτυ!

partygalaxy.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Συκώτι ριγανάτο

Taste and Hospitality

Cychefs: Χοιρινό Μπέικον στο Φούρνο

Taste and Hospitality

Γευστικές πατάτες με μανιτάρια στο φούρνο!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!