Διατροφη Νεα της Αγορας

Η Νο1 τροφή που μειώνει τον κίνδυνο άνοιας

Υπάρχουν πολλά καλά ψάρια για φαγητό, όπως μπαρμπούνια, σκουμπρί, λαβράκι, μπακαλιάρος, καραβίδες, σολομός, σαρδέλες, χτένια, γαρίδες, καλαμάρια, πέστροφα, τόνος. Εκτός όμως από τροφή για το σώμα είναι και τροφή για τον εγκέφαλο.

Ένας παράγοντας στον οποίο συγκλίνουν πολλές μελέτες για τη νόσο Alzheimer είναι ότι η μεσογειακή διατροφή λειτουργεί προστατευτικά. Αυτή η διατροφή περιλαμβάνει: Ψάρια, ελαιόλαδο, αβοκάντο, φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, φασόλια, δημητριακά ολικής αλέσεως, κόκκινο κρασί με μέτρο.

Μια μελέτη το 2018 συνέκρινε υγιείς ηλικιωμένους που ακολούθησαν μεσογειακή διατροφή με επιπλέον ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς σε σχέση με μια δίαιτα μειωμένων λιπαρών που ακολουθούσε η άλλη ομάδα. Η πρώτη ομάδα τα πήγε καλύτερα στον τομέα της γνωστικής απόδοσης, ωστόσο, η μελέτη δεν προσδιόρισε τα κρίσιμα συστατικά της μεσογειακής διατροφής που την κάνει τόσο καλή για τον εγκέφαλο.

Μία νέα μελέτη αξιολόγησε τον τρόπο ζωής πάνω από 7.750 συμμετεχόντων για διάστημα 5 έως 10 χρόνων. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για να προσδιορίσουν τις διατροφικές τους συνήθειες και είχαν πραγματοποιήσει γνωστικές εξετάσεις μνήμης, γλώσσας και προσοχής μέσω τηλεφώνου.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

“Τρελά” τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιριών από το εμβόλιο του κορονοϊού

Taste and Hospitality

Ξεπερνούν τις 6.000 οι ντελιβαράδες στην Κύπρο

Taste and Hospitality

Καμία διακίνηση σε δασικούς δρόμους – Ποινή φυλάκισης στους παραβάτες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!