Διοίκηση Τάσεις

Τι είναι το Street Food;

Το Street Food δεν είναι απλώς μια περαστική μόδα, είναι ένας νέος τρόπος να βιώσετε την παλιά σχέση μεταξύ μιας κοινωνίας και της τροφής της , έχει τις δικές του ρίζες και ανακαλύπτεται κάθε μέρα με νέους τρόπους καινοτόμους, εκπληκτικούς, πρακτικούς και, πάνω απ ‘όλα, νόστιμους.

Η τάση είναι αναμφισβήτητη: στις μέρες μας το Street Food έχει αποκτήσει το δικό της μερίδιο φήμης και περιουσίας, χάρη εν μέρει στην παγκοσμιοποίηση και την παγκόσμια προσοχή των μέσων ενημέρωσης στα τρόφιμα και στους μάγειρες.

Εφημερίδες και περιοδικά, τηλεοπτικές εκπομπές και γκουρού γαστρονομίας έχουν νομιμοποιήσει το φαγητό «στο δρόμο» ως νέο εικονίδιο για την τρίτη χιλιετία.

Το STREET FOOD σήμερα είναι GLAM, GOURMET ΚΑΙ TRENDY

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Trip Advisor – το οποίο για αρκετό καιρό αντικατέστησε τα σκονισμένα παραδοσιακά βιβλία οδηγών για την παρακολούθηση των νέων τάσεων και γεύσεων – παραθέτει επιτυχημένα θεματικά φορτηγά τροφίμων μεταξύ των κορυφαίων εστιατορίων. Είναι ένα σημάδι των καιρών, η προθυμία να αλλάξουν τις καθημερινές συνήθειες που έχουν γίνει πολύ στενές, πολύ αργές, μια μετατόπιση σύμφωνα με την εξέλιξη μιας κοινωνίας που κινείται γρήγορα, αλλά δεν θα συμβιβάζεται πλέον στην ποιότητα ή την εικόνα.

Και μιλώντας για την εικόνα, είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας στον κόσμο του Street Food, γιατί τα μάτια χρειάζονται και τροφή. Είναι μια παλιά ιδέα στο μοντέρνο φόρεμα. Έτσι, το Food Truck, το ειδικά εξοπλισμένο όχημα, γίνεται επίσης όχημα για την εικόνα. Φυσικά, πίσω από την εικόνα πρέπει να υπάρχει μια απολύτως σταθερή βασική ιδέα. Εδώ είναι η λέξη-κλειδί: φρεσκάδα και ποιοτικά υλικά

Επομένως, το φαγητό του δρόμου είναι επομένως μια μεγάλη ευκαιρία για όποιον έχει τη δημιουργικότητα και την επιθυμία να το κάνει, και που δεν φοβάται μια πρόκληση.

Το όνειρο είναι ανοιχτό σε όλους, επειδή η αρχική επένδυση είναι ελάχιστη σε σύγκριση με το κεφάλαιο που απαιτείται για να ξεκινήσει ένα παραδοσιακό εστιατόριο με τέσσερις τοίχους και επειδή το πιο σημαντικό πράγμα είναι πόσο καλός είσαι, πόσο καλό είναι το φαγητό σου και πόσο καλός είσαι μεταδίδοντας το μήνυμα.

Οι δυνατότητες είναι πρακτικά ατελείωτες , φαγητό από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών πιάτων που ερμηνεύονται εκ νέου σε «εκτέλεση».

Όλα έχουν τουλάχιστον δύο κοινά χαρακτηριστικά: την ποιότητα του φαγητού και μια ιδέα που αξιοποιεί τις νέες τάσεις της αγοράς. Έτσι, όταν προετοιμάζετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο μετακινώντας στη πόλη και ρίξτε μια ματιά στα μοντέρνα εστιατόρια, για να πάρετε μια ιδέα για το πώς αλλάζουν οι προτιμήσεις, τι τους αρέσει, τι λειτουργεί και πώς να το προσφέρετε με φιλικό προς το δρόμο τρόπο που είναι ελκυστικός και δημιουργικός.

Εάν διάσημοι σεφ έχουν βγει από τους ναούς τους για να ανοίξουν μπιστρό και τρατορίες, δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν δούμε τους Food Trucks με αστέρι Michelin στους δρόμους μας. Όμως, ο δρόμος, όπως γνωρίζουμε, είναι δημοκρατικός και προσφέρει τις ίδιες ευκαιρίες σε όποιον θέλει να βυθιστεί και να χτίσει – μια μέρα τη φορά – τη δική του επιτυχία.

Ναι, επιτυχία.

Από τη μία πλευρά, οικονομική επιτυχία, με αρκετά έσοδα για να καλύψετε την επένδυσή σας και την προσπάθειά σας. Από την άλλη, η δημόσια επιτυχία, με μια συνεχή καθημερινή ροή πελατών.

Και τα δύο διευκολύνονται από στόμα σε στόμα, αλλά ακόμη περισσότερο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τα οποία είναι ζωτικής σημασίας η επεξεργασία μιας στρατηγικής. Διαδώστε τη λέξη μέσω φρέσκιας, μαγνητικής αφήγησης, για να τραβήξετε την προσοχή, να προσέξετε και να προσελκύσετε πελάτες.

Η ιδέα είναι αρχαία, αλλά σήμερα οι μηχανισμοί είναι κοινωνικοί.

Το Food Truck ως αστέρι της δικής του ιστορίας περιπέτειας, ο περιπλανώμενος ήρωας των σνακ, περιμένει σε κάθε γωνιά του δρόμου σαν ένα rocker σε περιοδεία, πριν από την πείνα του και… την πείνα των πελατών του. Αυτό είναι το νέο όνειρο, λαμπερό και δυνατό, της επόμενης γενιάς των μαέστρων του φαγητού, στο δρόμο!

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Σκοπός Διατήρησης Αποθεμάτων

Taste and Hospitality

Στοιχειωμένοι χώροι εστίασης σε λειτουργία

Taste and Hospitality

Γεωπονική Σχολή στην Πάφο αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!