Back of the House (BOH) Διοίκηση

Γεωπονική Σχολή στην Πάφο αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας

Πολύ ευχάριστα είναι τα νέα για την δημιουργία Γεωπονικής Σχολής στην Πάφο. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο βουλευτής Πάφου του ΔΗΣΥ, Χαράλαμπος Πάζαρος, ο οποίος είχε την σχετική πρωτοβουλία της προώθησης του αιτήματος,  ενημερώθηκε σήμερα γραπτώς ότι το Υπουργείο Παιδείας αντικρύζει θετικά και ήδη έγινε αποδεκτή η εισήγησή του για δημιουργία Γεωπονικής Σχολής στην Πάφο.

«Ήδη δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες στη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης όπως προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει η Γεωπονική Σχολή σε πιλοτική βάση, στο Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας από την σχολική χρονιά 2022-2023», αναφέρει ο κ. Πάζαρος. «Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Παιδείας με ενημέρωσε πως για την πρακτική εξάσκηση των μαθητών και μαθητριών, πέραν των εγκαταστάσεων που ανάφερα στη επιστολή μου ημερομηνίας 21/4/21, θα αξιοποιηθούν και οι υποδομές που στεγάζονται στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών στην Αχέλεια μέχρι ώτου ανεγερθούν τα αναγκαία θερμοκήπια και εξωτερικοί χώροι στο χώρο του Λυκείου Έμπας».

Η δημιουργία Γεωπονικής Σχολής είναι μία θετικότατη εξέλιξη για την Πάφο αφού ο πρωτογενής τομέας παραγωγής απασχολεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων, η δε λειτουργία της θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα αυτού, τόνισε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ.

Της Ντόρας Χριστοδούλου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Apple: Ετοιμάζει εφαρμογή-διαβατηρίων για ελεύθερη μετακίνηση…

Taste and Hospitality

Rachael Sullivan: Το μυστικό για να προσελκύσετε κορυφαία ταλέντα στην επιχείρησή σας

Taste and Hospitality

13 Μαίου:Παγκόσμια Ημέρα Κοκτέιλ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!