Επιχειρηματικά Νέα

“Μετρούσε κεφάλια” σε 2245 χώρους εστίασης, bar, Café και Κέντρα Αναψυχής, η Αστυνομία

Σε μία προσπάθεια καταπολέμησης τους ιού και τήρησης των μέτρων προφύλαξης η αστυνομία συνέχισε το τριήμερο τους εντατικούς ελέγχους σε διάφορους χώρους εστίασης, καφετέριες, μπαράκια και κέντρα αναψυχής.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρήστο Αντρέου, η αστυνομία σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους πραγματοποίησε 2245 ελέγχους υποστατικών και προχώρησε σε 47 καταγγελίες Παγκύπρια.

«Πέντε υποστατικά είχαν μεγαλύτερο αριθμό προσώπων, ενώ οι περισσότερες καταγγελίες, ένα ποσοστό δηλαδή 90 %, αφορά καταγγελίες όπου εντοπίστηκε προσωπικό που δεν ακολουθούσε τους κανόνες υγιεινής».

Μιλώντας στη Cyprus Times o κ.Αντρέου ανέφερε ότι «υποστατικά εντοπίστηκαν να μην έχουν τις απαραίτητες σημάνσεις, ενώ υπάλληλοι ‘πιάστηκαν’ χωρίς γάντια και μάσκες, γεγονός που μας ανησυχεί».

230 θαμώνες σε μπαράκια με όριο τα 150 άτομα…

Σε δύο περιπτώσεις το Σαββατοκύριακο μπαράκια στην Λάρνακα καταγγέλθηκαν αφού εντοπίστηκαν να φιλοξενούν περίπου 230 άτομα αντί για 150, που ήταν ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων. Και στις δύο περιπτώσεις καταγγέλθηκαν οι ιδιοκτήτες, ενώ μετά τις υποδείξεις της αστυνομίας οι μαγαζάτορες συμμορφώθηκαν.

«Η Αστυνομία προχώρησε σε καταγγελίες ωστόσο μετά τις δικές μας επισημάνσεις υπήρξε συμμόρφωση από τους μαγαζάτορες και αυτό είναι θετικό» ανέφερε ο κ.Αντρέου.

Καταγγελθήκαν 29 υποστατικά για παραβίαση των διαταγμάτων σε ένα 24ωρο

Η Αστυνομία όπως αναφέρει ο κ.Αντρέου «θα συνεχίσει τους εντατικούς ελέγχους και απευθύνει έκκληση όπως τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας, καθώς δεν είναι οι καταγγελίες αυτοσκοπός, αλλά η ασφάλεια των πολιτών».

Την πρωτιά των καταγγελιών του τριημέρου είχε η Πάφος, καθώς από τις 47 καταγγελίες για τον περί λοιμοκάθαρσης νόμο, σύμφωνα με στοιχεία από την αστυνομία οι 11 αφορούσαν υποστατικά στην Πάφο.

Με πληροφορίες cyprustimes.com

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δεν μπορούν να βρουν προσωπικό στην επισιτιστική βιομηχανία – Έφυγαν από την Κύπρο

Taste and Hospitality

Με προσφορές ανοίγουν 110 ξενοδοχεία της Κύπρου

Taste and Hospitality

Αγνοούνται τέσσερα άτομα στην Οδού -Καμένο το αμάξι τους

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!