Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Πολιτικοί που εμφανίστηκαν δημόσια σμπαράλια από το μεθύσι (BINTEO)

Τροφή για πολλά σχόλια περί αλκοολισμού έδωσε η εμφάνιση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2018 κατά την οποία τρέκλιζε και είχε εμφανώς πρόβλημα ισορροπίας…

Η εξήγηση της Κομισιόν ήταν η ισχιαλγία από την οποία υποφέρει ο Γιούνκερ, με πολλούς να μην πείθονται απόλυτα. Μάλιστα ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον εκπρόσωπο της επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά αν ο Γιούνκερ παίρνει τα παυσίπονα για την ισχιαλγία με αλκοόλ, όπως μετέφερε το iellada.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι ήταν φανερά μεθυσμένος στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο αλλά και διπλωμάτη που διέρρευσε την πληροφορία ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ήταν φανερά μεθυσμένος κατά την διάρκεια κρίσιμων συνομιλιών σχετικά με το Κυπριακό στη Γενεύη το 2017.

Όπως αναφέρει ο διπλωμάτης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του κτυπώντας σε έπιπλα.

Μάλιστα η παράξενη και μεθυσμένη συμπεριφορά του έκανε τους πάντες να νιώθουν ντροπή καθώς δεν μπορούσε να περπατήσει ευθεία, κτυπώντας παντού και ακολούθως να ξεκινά συζητήσεις με νεαρούς βοηθούς που βρίσκονταν στις συναντήσεις. Τα δημοσιεύματα θέλουν τον Λουξεμβούργιο να προτιμά το τζιν.

Σε κάθε περίπτωση, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ έχει υπάρξει κοινό χαρακτηριστικό πολλών ηγετών.

Μπόρις Γιέλτσιν

Ο πρώτος πρόεδρος της ρωσικής δημοκρατίας ήταν γνωστός για την αγάπη του στη βότκα και σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις του ήταν μεθυσμένος.

Μια από τις πιο σπαρταριστές στιγμές του ήταν όταν το 1992 όταν προσκεκλημένος στο Κιργιστάν μέθυσε με βότκα και κατέληξε να παίζει ντραμς μαζί με την κρατική μπάντα,  χρησιμοποιώντας για τύμπανο το φαλακρό κεφάλι του προέδρου Άσκαρ Ακάγιεφ και για μπαγκέτες δυο…κουτάλια.

Ουίνστον Τσώρτσιλ

Ο ηγέτης της Βρετανίας σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους για το λαό του, δεν έκρυβε το πάθος του για το αλκοόλ. Απολάμβανε σαμπάνια (μόνο Pol Roger), ουσίκι, μπράντι και τοπ κοτέιλ χάιμπολ.

Ξεκινούσε να πίνει μετά το πρωινό ενώ κάποτε αστειεύτηκε λέγοντας: «Έχω πάρει από το αλκοόλ περισσότερα απ’ ό,τι το αλκοόλ έχει πάρει από μένα» και πιθανόν δεν έιχε άδικό καθώς πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

Μάρκαρετ Θάτσερ

Η αδυναμία της δεν ήταν ούτε το κρασί ούτε η μπύρα αλλά το ουίσκι που έπινε στα συχνά εργασιακά ξενύχτια στο γραφείο, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας της.

Ο πρώην προσωπικός της βοηθός θυμάται ένα βράδυ τη Θάτσερ να του λέει: «Αγαπητέ δεν μπορείς να πιεις τζιν τόνικ τα ξημερώματα, πρέπει να πιεις ουίσκι για να σου δώσει ενέργεια».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αγόρασε αυτόματο πωλητή, τον γέμισε σνακ και αναγκάζει τα παιδιά της να πληρώνουν

Taste and Hospitality

Έκτακτο και άλλο διάταγμα: Κλείνουν μάντρες αυτοκινήτων – Ποιες οι εξαιρέσεις για διαζευγμένους

Webby Award winner ξανά η Ogilvy Greece με τη Lacta

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!