Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Τουρισμό και ξενοδόχους θα στηρίζει η Τράπεζα Κύπρου (Δηλώσεις)

Εξαιρετικά σημαντική και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχαν την Παρασκεύη ο ΠΑΣΥΞΕ με στελέχη της Τράπεζας Κύπρου.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν  ο CEO της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου καθώς και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν μέτρα και κινήσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και κυρίως του τουριστικού κλάδου. Η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και πολύ βοηθητική, τόσο για την Τράπεζα Κύπρου όσο και για τον ΠΑΣΥΞΕ, σύμφωνα με την brief

Μέσα από την συζήτηση ξεκαθάρισαν διάφορες επιλογές που έχει στη διάθεσή του ο τουριστικός τομέας για να ολοκληρώσει την επανεκκίνηση του, αλλά και για να ενισχυθεί εν όψει των επιλογών ανάκαμψής του ευρύτερα. Οι επιλογές αυτές αντισταθμίζουν σε σημαντικό βαθμό την αβεβαιότητα που ακόμα επικρατεί.

Είναι η δεύτερη συνάντηση που γίνεται μεταξύ Τρ. Κύπρου και ΠΑΣΥΞΕ στο πλαίσιο της διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας, με σκοπό να διασφαλιστεί η δέουσα πορεία για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την προστασία των υγιών επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου.

Μετά την συνάντηση ο CEO της Τρ. Κύπρου Πανίκος Νικολάου μίλησε για την σημασία του τουριστικού κλάδου για την οικονομία της Κύπρου και τόνισε χαρακτηριστικά ότι η έγκαιρη στήριξη του θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη και απασχόληση στην Κύπρο:

«Στόχος μας είναι η στήριξη των βιώσιμων επιχειρήσεων με σκοπό να προστατέψουμε την απασχόληση και τα έσοδα των νοικοκυριών. Ο τομέας του τουρισμού έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο διότι αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ και της απασχόλησης, αλλά και επειδή έμμεσα στηρίζει την απασχόληση σε άλλους τομείς, όπως την γεωργία, το εμπόριο και τις μεταφορές. Ο κλάδος χαρακτηρίζεται από δυναμικότητα, προσαρμοστικότητα και υψηλές αντοχές και η σωστή και έγκαιρη στήριξη του θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη και απασχόληση στην Κύπρο».

Με την σειρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης μίλησε για την σημαντικότητα της σχέσης των φορέων του τουρισμού με την Τρ. Κύπρου:

«Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας με την Τράπεζα Κύπρου καθώς η οικονομία μπαίνει σε ρυθμούς επανεκκίνησης. Η διμερής μας σχέση είναι πολύ σημαντική για ολόκληρη την οικονομία και χαίρομαι που εισακούονται οι ανησυχίες και προβληματισμοί του κλάδου μας, καθώς και οι εισηγήσεις μας για την ανάκαμψη της οικονομίας»..

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Kαι άλλα μέτρα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ολικό lockdown… «Έξοδος» μια φορά την μέρα

Taste and Hospitality

1.800 αιτήσεις για επιχορήγηση διακοπών συνταξιούχων

Taste and Hospitality

Όμιλος TUI: Ενοποιούνται οι πέντε αεροπορικές εταιρίες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!