Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Αρμένιος βουλευτής: Αφήστε την καμπάνα να χτυπήσει στην Αγία Σοφία

Νέα πρόταση η Αγία Σοφία να ανοίξει και ως εκκλησία και να παραμείνει και μουσείο απηύθυνε στην κυβέρνηση Ερντογάν ο Τούρκος βουλευτής, αρμενικής καταγωγής, Γκαρό Παϊλάν, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Μιλώντας σε εκπομπή του καναλιού Τ24, ο Γκαρό Παϊλάν δήλωσε ότι δεν έχει αντίρρηση να ανοίξει η Αγία Σοφία ως τόπος λατρείας, αλλά να βρεθεί μία φόρμουλα ώστε να λειτουργεί και ως τζαμί, και ως εκκλησία, και ως μουσείο.

«Φανταστείτε από την μία πλευρά να ακούγεται η πρόσκληση για μουσουλμανική προσευχή και από την άλλη να χτυπά η καμπάνα και στην μέση να είναι μουσείο, όπου όλοι θα μπορούν να συναντηθούν. Να μετατραπεί σε μία εκκλησία ειρήνης για τη συνεύρεση των Χριστιανών, ένα τζαμί ειρήνης κι ένα μουσείο ειρήνης. Το έχουμε ανάγκη. Επειδή μιλάμε για έναν ναό που η καμπάνα χτυπούσε για 1000 χρόνια και το εζάνι ακούγονταν για άλλα 500 χρόνια. Αυτό το μέρος μπορεί να γίνει ένα μέρος ειρήνης κι όχι πόλωσης, διχασμού και  αλλοτρίωσης», ανέφερε ο Αρμένιος βουλευτής, κατηγορώντας παράλληλα τον Τούρκο πρόεδρο για ανακολουθία στο θέμα της Αγίας Σοφίας.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν είχε πει ‘πρώτα να γεμίσει το Μπλε Τζαμί και τότε θα ανοίξουμε την Αγία Σοφία. Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε τέτοιες πολεμικές’. Αυτό σημαίνει ότι τώρα υπάρχει ανάγκη για μία τέτοια πολεμική», δήλωσε ο Γκαρό Παϊλάν.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αυτός είναι ο πιο ηλίθιος οδηγός στον κόσμο (BINTEO)

Taste and Hospitality

Παλαιστίνιοι τουρίστες έφτασαν Κύπρο με απευθείας πτήση από Ισραήλ

Taste and Hospitality

«Μη φας… θα σου’χω γλάρο» – Πάντα επίκαιρο και γαστρονομικό

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!