Νέα Νεα της Αγορας

Ήθελαν πράσινο σε κοιμητήριο στην Έμπα – Η δικαίωση του ιδιοκτήτη γης

Πολίτης κέρδισε προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο εναντίον της κοινότητας Έμπας. Η προσφυγή αφορούσε απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που ικανοποίησε αίτημα του κοινοτικού συμβουλίου Έμπας για μετατροπή χώρου πρασίνου σε κοιμητήριο.

Εναντίον της απόφασης αυτής είχε προσφύγει ο ιδιοκτήτης γης που συνορεύει με το κοιμητήριο της Έμπας και ο οποίος είχε προχωρήσει σε διαχωρισμό οικοπέδων. Μαζί με τον διαχωρισμό είχε προκύψει και χώρος πρασίνου τον οποίο το κοινοτικό συμβούλιο ζήτησε ολόκληρο αρχικά και στην συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος του για τις πιεστικές ανάγκες που αντιμετώπιζε αφού το υφιστάμενο κοιμητήριο είχε γεμίσει.

Το Υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε στις αρχές του 2014 σχετικό αίτημα για επέκταση του κοιμητηρίου στον χώρο πρασίνου των οικοπέδων που διαχωρίσθηκαν σε γειτονικό τεμάχιο. Ο ιδιοκτήτης της γης προσέφυγε στο διοικητικό δικαστήριο κερδίζοντας την προσφυγή .

Η Κυπριακή Δημοκρατία δύναται να εφεσιβάλει την απόφαση εντός 42 ημέρων. Σύμφωνα με την πλευρά του ιδιοκτήτη μετά την απόφαση αυτή αναμένουν αποκατάσταση με ότι αυτό σημαίνει όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.

Και φυσικά επειδή είναι μάλλον ακραίο σενάριο να αποκαταστήσουν τον χώρο πρασίνου ξεθάβοντας του νεκρούς θα πρέπει να αποδοθεί ένας άλλος χώρος πρασίνου με το κοινοτικό συμβούλιο να καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πάφος: Γέμισαν οι καφετέριες και τα εστιατόρια το τριήμερο (ΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Taste and Hospitality

Η Tesla φτιάχνει εστιατόρια

Taste and Hospitality

Στο επίκεντρο η τουριστική ανάδειξη της Τηλλυρίας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!